Ineosova nočna mora: Po Portu dirko zapustil še Geoghegan Hart

Ineos Grenadiers so na dirko Pariz-Nica prišli z velikimi ambicijami, a po štirih dneh dirkanja so domov poslali že dva kapetana. V prvi etapi je dirko končal Richie Porte, po padcu v četrti etapi pa je svoje nastope sklenil še Tao Geoghegan Hart.

Tao Geoghegan Hart je na dirko prišel kot rezervni kapetan, a že kmalu prevzel glavno vlogo. Odstop Richia Porta je pomenil, da bo ekipa v boju za zmago podprla Britanca, a tudi te zgodbe je bilo kmalu konec.

Na enem izmed spustov četrte etape je Geoghegan Hartu zdrsnilo sprednje kolo in pristal je na tleh. Ob padcu je z glavo udaril v tla, a se nato hitro pobral in vrnil na kolo. Nekaj minut kasneje ob prihodu v dolino so televizijske kamere pokazale, kako Britanec v zmernem tempu vozi ob robu cestišča, medtem ko so se mu tekmeci odpeljali naprej.

»Sprednje kolo mu je zdrsnilo. Tedaj je bil na četrti poziciji, resnično gre za smolo. Ne vem, ali je bil na ovinku pesek oziroma kaj je povzročilo zdrs,« je povedal športni direktor moštva Gabriel Rasch.

Športni direktorji moštva so že tekom etape sklenili, da Geoghegan Harta posedejo v avtomobil in s tem zaključijo njegove nastope na dirki. Tveganje za poslabšanje 25-letnikovega zdravstvenega stanja je bilo namreč preveliko.

»Trdo je pristal na glavi, obrazu in kolenu, zato je bil nekoliko omotičen. Sprejeli smo pravo odločitev, da smo ga ustavili in tako zmanjšali tveganje,« je pojasnil Rasch.

Za potezo se je ekipi po etapi zahvalil tudi glavni osmoljenec dneva. Na svojem Twitter profilu je s kratkim sporočilom izkazal hvaležnost zdravstvenemu osebju in športnim direktorjem, ker so na prvo mesto postavili njegovo dolgoročno zdravje.

»Danes sem pristal na glavi. Hvala Ineos Grenadiersem in zdravstveni ekipi, da so na prvo mesto postavili moje dolgoročno zdravje, ko je bilo jasno, da nisem 100 %. Nekaj počitka, nič ekrana in upam, da se kmalu vrnem,« je zapisal aktualni zmagovalec Dirke po Italiji.

Prejšnji članekVan Aert podvojil slavje Jumbo-Visme, Mezgec na petem mestu
Naslednji članekOdlično odmerjen napad prinesel zmago Alaphilippu, Pogačar končal na 4. mestu