Roglič že izgubil enega glavnih tekmecev za končno zmago

Richie Porte je na dirko Pariz-Nica prišel z velikimi ambicijami, a jih je moral pokopati že prvi dan. V zaključku prve etape se je namreč znašel na tleh in doživel hud udarec, zaradi katerega je naposled odstopil.

Povratek Richia Porta v Ineos Grenadiers se je začel daleč od želja. Že na prvi etapi prve dirke v novem moštvu je moral sesti v moštveni avtomobil, saj je ob padcu doživel udarec v medenico, ki mu je onemogočal zaključek etape.

Avstralec je po etapi odšel v bolnišnico, kjer je opravil rentgensko slikanje in magnetno resonanco. Zdravniški pregledi so razkrili, da Porte ni utrpel nobenega zloma, kar pomeni, da se bo lahko že kmalu vrnil na dirke.

Porte se je na tleh znašel 33 kilometrov pred ciljem, ko se je sredi gneče glavnine zapletel z Georgom Bennettom (Jumbo-Visma) in pristal na tleh. Na prvi pogled nedolžen padec ob dokaj nizki hitrosti se je nesrečno končal in Ineos Grenadiers so izgubili svojega kapetana.

Po koncu etape je o okoliščinah, v katerih je prišlo do padca, spregovoril Portov moštveni kolega Ben Swift. Situacijo je opisal kot zelo kaotično, v kateri so bili premiki po glavnini skoraj nemogoči.

»Od samega začetka je bilo zelo, zelo kaotično. Premikanje po glavnini je bilo skoraj nemogoče. Vsakič, ko si se nekoliko premaknil, je prišlo do manjšega padca in si izgubil položaj,« je povedal Britanec.

»Z ekipo smo čakali na vzpon, da bi se premaknili v ospredje. In nato, ko smo se začeli premikati, je nekdo izgubil plastenko. George Bennett jo je povozil, zavil levo v Richia in Richiju je »vzelo« sprednje kolo. Bil sem tik ob njem. Nisem vedel, če bo vstal ali ne. Nato smo le čakali na informacije, nakar so sporočili, da je odstopil. Bilo je zelo kaotično.«

Britansko moštvo je v Francijo pripeljalo močno zasedbo, ki bi ji moral poveljevati Porte. Po njegovem odstopu bo dirigentsko paličico prevzel Tao Geoghegan Hart, ki je včerajšnjo etapo končal v času zmagovalca. Poleg Britanca imajo pri Ineos Grenadiersih še enega aduta za visoka mesta. To je Laurens De Plus, ki pa se bo v prvi vrsti podrejal Geoghegan Hartu.

Prejšnji članekPrvo etapo najbolje zaključil Irec Bennett
Naslednji članekEgan Bernal s tretjim mestom na Strade Bianche presenetil tudi sebe