Ineos Grenadiers še vsaj štiri leta na Pinarellu

Ineos Grenadiers in Pinarello sta oznanila podaljšanje sodelovanja še za naslednja štiri leta. Prestižna italijanska znamka britansko zasedbo opremlja že vse od leta 2010 in je s tem njihov najstarejši partner.

Uspešno sodelovanje Pinarella z Ineos Grenadiersi se bo nadaljevalo še naslednja štiri leta. Britansko moštvo je, odkar je leta 2010 začelo sodelovati z italijansko znamko, na Pinarellovih kolesih zbralo 393 zmag, zadnjo je v sklad pridodal Richie Porte, ki je slavil na Kriteriju Dauphine.

Najodmevnejše zmage so zagotovo tiste z Grand Tourov, Pinarello se lahko pohvali, da so jih z njihovimi kolesi osvojili kar dvanajst. Sedemkrat so bili člani britanske zasedbe najboljši na Tour de Francu, trikrat na Giru d’Italia in dvakrat na Vuelti.

Ekipa je v tem času doživela izid šestih novih verzij glavnega Pinarellovega okvirja Dogma, ki naj bi kmalu doživel novo preobrazbo. Po neuradnih informacijah naj bi se svetu prvič predstavil na letošnji Dirki po Franciji.

»S Pinarellom dirkamo vse od naše ustanovitve. Sodelovanje je vselej temeljilo na skupni ljubezni do dirkanja in inovacij,« je povedal Dave Brailsford, direktor britanskega moštva.

»Pinarello je podjetje, ki ima v našem športu posebno mesto. Gojijo globoko spoštovanje do kolesarske zapuščine, a jo uspešno združujejo z napredno tehnologijo.«

Nekaj besed je o plodnem sodelovanju, je spregovoril tudi Fausto Pinarello, predsednik odbora podjetja Pinarello: »Ineos Grenadiers sestavljajo vrhunski kolesarji, ki radi dirkajo. Ob vsakem početju stremijo k popolnosti. Predanost, strokovnost in ljubezen do dirkanja so tiste vrline, ki jim omogočajo osvajanje vidnih rezultatov na največjih svetovnih dirkah.«

Prejšnji članekDirka Po Sloveniji – vrhunec slovenske kolesarske sezone
Naslednji članekWout van Aert mora zaradi predčasne prekinitve pogodbe plačati 660 000 evrov odškodnine