Ineos Grenadiers in Castelli po petih letih sodelovanja končujeta skupno pot

Italijanski proizvajalec kolesarskih oblačil Castelli velja za enega najboljših v poslu. Kar pet let so s svojimi dresi opremljali moštvo Ineos Grenadiers, a sedaj je napočil čas za slovo.

Leto 2021 bo zadnje, ko bo Castelli še opremljal britansko zasedbo. Obe strani sta s sodelovanjem začeli leta 2017, ko je tedanji Sky prekinil pogodbo z Rapho in se ogrel za italijansko podjetje.

V času sodelovanja je britanska zasedba v dresih Castellija prišla do sedmih zmag na Grand Tourih, Michal Kwiatkowski je osvojil klasiko Milano-San Remo, zraven pa so dodali še mnogo zmag na ostalih bolj ali manj prestižnih etapnih in enodnevnih dirkah.

Moštvo Ineos Grenadiers, ki ga morda kmalu ne bo več vodil Dave Brailsford, bo od prihodnje sezone naprej dirkalo v dresih belgijskega proizvajalca Bioracer. Podjetje že od leta 1994 opremlja belgijsko reprezentanco, leto kasneje pa so začeli sodelovati tudi z nizozemsko izbrano vrsto.

Svoje lovke so v začetku 21. stoletja začeli iztegovati tudi izven neposredne okolice. Leta 2009 se je za njihove drese odločila nemška reprezentanca.

Prisotni niso le na cestnih dirkah, pač pa tudi v blatu ciklokrosa. Dres Bioracerja v času nastopanja za reprezentanco nosita tudi trikratni svetovni prvak Wout van Aert in štirikratni svetovni prvak Mathieu van der Poel.

Rezime belgijskega podjetja je zavidanja vreden, a do sedaj so večinoma opremljali le reprezentance, preko Ineos Grenadiersov pa bodo prvič vstopili tudi med ekipe World Toura. Kako dolgotrajno pogodbo so sklenili, strani še nista razkrili.

»Od leta 2022 bo moštvo dirkalo v dresih Bioracerja, ki bo del vznemirljivega sodelovanja na področju tekmovalne opreme. Zelo smo navdušeni nad strokovnostjo Bioracerja na področju hitrih oblačil kot oblačil po meri. Veselimo se, da sprejmemo družino Bioracerja v svoje moštvo,« so pri Ineos Grenadiersih zapisali v uradni izjavi.

Prejšnji članekPogačar prvi kolesar sveta, Roglič po 75 tednih padel z vrha
Naslednji članekEsteban Chaves bo pri EF Education-Nippu zamenjal odhajajočega Sergia Higuito