George Bennett svari tekmece, da je Tadej Pogačar še bolj lačen zmag kot v preteklosti

Lanski poraz na Dirki po Franciji je Tadeja Pogačarja in ekipo UAE Emirates naučil veliko in jih prisilil v drugačen pristop k letošnji dirki. Slovenskega asa je ‘neuspeh’ še dodatno podžgal, klubski kolegi pa poudarjajo, da je še bolj lačen zmag kot v preteklosti.

Tadej Pogačar ima v novi sezoni en sam cilj. Znova se želi obleči v rumeno majico in dokazati, da je najboljši kolesar v karavani. Enako željo si deli tudi njegova ekipa, ki bo letos storila vse, da znova sede na kolesarski prestol.

Dirka po Franciji je še daleč, Tadej Pogačar letos sploh še ni dirkal, a v arabskem moštvu je že vse podrejeno francoski pentlji. Celoten koledar je zasnovan z mislijo na julijski uspeh, tudi okrepitve v zimskem času pa so bile pripeljane za krepitev moštva na Dirki po Franciji.

V lanskem letu je bila zopet ekipa tista, ki je ustvarila razliko. Jumbo-Visma je bila v Franciji precej močnejša od UAE Emiratov, čeprav ne gre zanemariti tudi izjemne forme Jonasa Vingegaarda. A dejstvo je, da je Pogačar pogosto ostajal sam, zato je ekipa letos pripeljala nekaj svežih moči.

Arabsko moštvo je okrepil Adam Yates, v gorah bo pomagal tudi Jay Vine, svojo pomoč pa bosta Pogačarju preko celotne sezone nudila tudi Domen Novak in Tim Wellens. Arabski denar je torej precej okrepil Pogačarjevo pomoč, a na koncu bo vseeno moral Slovenec znova pokazati, da je najboljši v karavani.

Novozelandec letos ni predviden za odhod na Dirko po Franciji. (vir: twitter)

George Bennett, ki je v lani prišel v ekipo prav iz glavnih tekmecev Jumbo-Visme, iz prve vrste spremlja letošnje priprave Pogačarja. Tekmece že svari, da je 24-letnik lačen zmag in da se na sezono pripravlja še bolj zavzeto kot v preteklosti.

Prav tako je lanski poraz streznil ekipo, ki se je letos priprav lotila bolj znanstveno in ničesar več ne prepušča naključju.

Mislim, da je bil poraz dobra stvar za ekipo. Spremenili smo vse, celoten pogled na vse,” je v pogovoru za VeloNews povedal Novozelandec.

“Prej je Tadej zmagoval le na čisto kakovost. Sedaj pa morata Tadej in ekipa gledata na vse podrobnosti – material, trening, prehrano, čisto na vse. Mislim, da nas bo poraz gnal, da bomo precej boljša ekipa.”

Tadej Pogačar se v novo sezono podaja z enim samim ciljem – rumeno majico. (vir: twitter)

Bennett poudarja, da je lani zmagala boljša ekipa, ki je spremljala vsak svoj korak in ga skušala izboljšati. Ni ga sram priznati, da se bodo letos zgledovali tudi po Jumbo-Vismi.

“To je bil za nas trenutek streznitve. Tadej ni osvojil Toura. Še vedno je najboljši kolesar na svetu, a je bil premagan s strani ekipe, ki je imela urejeno vsako podrobnost.”

“Tudi mi moramo priti na ta nivo. Ni dovolj, da imamo le najboljšega kolesarja. Mislim, da je bil poraz dober za našo ekipo,” je še dodal Bennett.

Tadej Pogačar bi že kmalu začel sezono. Letos bo prvič po treh letih izpustil UAE Tour in se raje pripravljal v Španiji. Nadaljevanje spomladanskega dela pa bo precej podobno lanski sezoni, s kombinacijo enodnevnih klasik in etapnih dirk svetovne serije.

Tudi letos bomo Pogačarja lahko spremljali na domačih cestah. Zopet se bo namreč na francosko pentljo pripravljal na Dirki po Sloveniji, ki bo na sporedu med 14. in 18. junijem.

Prejšnji članekTrma v napačnem trenutku: Bomo Naira Quintano še videli v glavnini?
Naslednji članekRohan Dennis napovedal slovo od profesionalnega kolesarstva