Demi Vollering do premierne zmage na Strade Bianche

Nizozemka Demi Vollering se je najbolj znašla na makadamskih cestah Strade Bianche. Do zmage je prišla v šprintu dvojice, kjer je bila močnejša od klubske sotekmovalke Lotte Kopecky.

Tudi pobegli konj ni mogel preprečiti zmage Demi Vollering (SD Worx). Mlada Nizozemka je navdušila v zadnjih kilometrih Strade Bianche, se spopadla s številnimi težavami, naposled pa v šprintu za nekaj centimetrov ugnal klubsko sotekmovalko Lotte Kopecky (SD Worx).

Že 40 kilometrov pred ciljem se je dirka začela razpletati, ko je Kristen Faulkner (Jayco Alula) v družbi Karlijn Swinkels (Jumbo-Visma) napadla iz glavnine in si privozila udobno prednost. Članica avstralske ekipe je naposled v ospredju ostala sama in prišla do nekaj minut prednost, a v ozadju niso dajale resnega poudarka pobegli 30-letnici.

Bližje kot je bil cilj, bolj je postajalo jasno, da Faulkner predstavlja resno grožnjo. Demi Vollering je vzela stvari v svoje roke in napadla iz skupine favoritinj ter si privozila nekaj sekund prednosti, ki pa so iz metra v meter rasle.

Kasneje se ji je v lovu na čelo dirke pridružila še Lotte Kopecky in dvojica je skupaj topila prednost pobegle Američanke. A ta se je topila izredno počasi in čeprav je bilo jasno, da bo ujeta, sta jo članici SD Worxa ujeli šele v zadnjem kilometru.

Na zadnji strmini sta zavili mimo nje, a je Faulkner zavila povsem ob desni rob ceste in s tem ob ograjo stisnila Vollering. Ta se je uspešno rešila iz primeža ter obkrožila Američanko in nadaljevala proti cilju.

V zadnjih metrih je bilo prijateljstvo med kolesarkama SD Worxa pozabljeno. Dirkali sta kot tekmici in se na ciljni ravnini udarili v šprintu. Kopecky je prva začela s šprintom, a Vollering je imela več moči in prihajala v ospredje. Belgijka je prehitro potisnila kolo naprej in tako omogočila, da je Nizozemka lahko s potiskom kolesa prišla za nekaj centimetrov pred njo in se razveselila zmage.

To je prva zmaga za Vollering na Strade Bianche, kjer je nastopila že četrtič. Na najvišji stopnički je tako zamenjala Lotte Kopecky, ki je slavila lani. Letos je Belgijka morala sprejeti drugo mesto, tretja pa je bila Faulkner.

Prejšnji članekPobegli konj presenetil kolesarke na Strade Bianche
Naslednji članekMatej Mohorič Strade Bianche končal na 6. mestu, zmaga v roke Pidcocka