Pobegli konj presenetil kolesarke na Strade Bianche

Zaključni kilometri ženske različice Strade Bianche je popestril pobegli konj, ki je prestrašeno tekel pred pobeglo Demi Vollering in ji povzročil nekaj nezadovoljstva. Na srečo se je situacija rešila brez večjih težav.

Ko je Demi Vollering napadla iz skupine favoritinj in začela zasledovati ubežnico Kristen Faulkner, si verjetno ni mislila, da ji bo v napoto pobegli konj. Nizozemka, ki je ravno pridobila nekaj sekund prednosti pred zasledovalkami in je bila na dobri poti do čela dirke, je na makadamskem odseku v nekem trenutku pred seboj zagledala pobeglega konja.

V paniki je motorista s kamero opozarjala na konja, sama pa, kljub vidni nezadovoljnosti, nadaljevala z narekovanjem ostrega tempa. Na srečo je konj tekel v smeri dirke in bil precej hiter, zato ga Nizozemka ni ujela.

Vseeno je bližnje srečanje z živaljo pustilo nekaj posledic pri Vollering, ki je izgubila nekaj prednosti in se morala znova zbrati za vožnjo in pobeg.

Konj se je naposled sam umaknil s cestišča. Na enem izmed ovinkov je pot nadaljeval naravnost, medtem ko je dirka zavila levo. Vseeno pa slovo od dirke ni minilo brez težav, konj je namreč ob robi cestišča padel, a s tem ni ogrozil nobenega gledalca ali kolesarke.

Nenavadna situacija na koncu ni preprečila uspeha Demi Vollering. Nizozemka je po šprintu dvojice prišla do velike zmage.

Prejšnji članekKdo si bo podredil bele ceste Toskane in nasledil Tadeja Pogačarja?
Naslednji članekDemi Vollering do premierne zmage na Strade Bianche