Androni Giocattoli-Sidermec po odpovedi Vini Zabuja pričakovano povabljen na Dirko po Italiji

Danes smo že poročali o tem, da je moštvo Vini Zabu po dopinškem škandalu odpovedal svoj nastop na Dirki po Italiji. Organizatorji italijanskega kroga niso dolgo čakali s povabilom nadomestne ekipe. Izpraznjeno mesto bo zapolnil Androni Giocattoli-Sidermec.

Organizatorji Dirke po Italiji so bili danes postavljeni pred pomembno in redko videno nalogo. Vini Zabu je namreč odpovedal svoj nastop na uvodni tritedenski dirki sezone, zato so morali pri RCS Sportu karseda hitro najti novo ekipo za nastop.

Do začetka Dirke po Italiji je le še tri tedne in praktično vse ekipe že imajo skovane načrte za nadaljevanje sezone. Eno izmed ekip so morali organizatorji torej prisiliti v novo začrtanje planov. Izbrali so Androni Giocattoli-Sidermec, ki je na povabilo upal že v začetku sezone, a nato ostal praznih rok.

Italijanska zasedba bo morala v naslednjih dneh določiti osmerico, ki bo nastopila na prestižni dirki. Kolesarji bodo morali nato prilagoditi svojo pripravo in jo v določenih pogledih tudi pohitriti.

Androni-Giocattoli-Sidermec je sicer najboljša italijanska prokontinentalna ekipa in zato že vrsto let stalnica na Dirki po Italiji. V svoji zgodovini so na italijanskem krogu zbrali že 6 etapnih zmag, nazadnje leta 2019, ko je na šesti etapi slavil Fausto Masnada.

Član italijanskega moštva je v letošnji sezoni postal tudi naš Žiga Jerman. 22-letnik slovi po svojih šprinterskih sposobnostih, ki bi jih lahko pokazal na lepem številu etap letošnje Dirke po Italiji. A glede na še neuveljavljen status v moštu lahko pričakujemo, da Italijani med osmerico ne bodo uvrstili našega mladeniča.

Prejšnji članekVini Zabu po dopinškem škandalu odpoveduje nastop na Dirki po Italiji
Naslednji članekJulian Alaphilippe podpisal novo pogodbo z Deceuninck-Quick Stepom