Zwift predstavlja nov virtualni svet, namenjen svetovnemu prvenstvu v e-športu

Največja platforma za virtualno kolesarjenje Zwift bo še dodatno razširila svoj že tako velik virtualni svet. V kratkem bomo uporabniki Zwifta lahko uživali v novem svetu Škotske, ki bo prinesel pet novih prog.

Škotska bo v letu 2023 ena najbolj pomembnih kolesarskih destinacij. V avgustu bo gostila prvo svetovno prvenstvo v vseh kolesarskih disciplinah, februarja pa bo v virtualni obliki gostila svetovno prvenstvo v e-športu.

Boj za virtualno mavrično majico je bil prvič predstavljen pred dvema sezonama in kot vse kaže ga bomo lahko spremljali tudi v prihodnje. Naslednje virtualno svetovno prvenstvo bo že 18. februarja, ko se bodo tekmovalci udarili na novonastalih trasah virtualne Škotske.

(vir: Zwift)

Zwift je predstavil nov svet, ki je posledica dogajanja v resničnem svetu. Podobno kot pred leti, ko so predstavili virtualni svet Innsbruck, so letos ustvarili pet tras s škotskim pridihom. Tri izmed njih bodo tudi uporabljene za prihajajoče svetovno prvenstvo.

Ustvarjalci novih tras so povedali, da so navdih za novi svet našli v mestu Glasgow in lepi naravi škotskega podeželja. Zatrdili so, da bo vseboval tako mestno krajino kot tudi starodavne gradove in naravna čudesa kot so znamenita škotska jezera in ostri gorski vrhovi.

“Škotska je posebna, saj je to prvi svet, ki smo ga ustvarili posebej za tekmovalne namene, v tem primeru za svetovno prvenstvo. Za razliko od ostalih svetov, povezanih z UCI-jem, tokrat nismo vzeli dejanskih cest in jih preslikali v Zwift. Naredili smo posebno traso za potrebe dirkanja na Zwiftu ter jo okrasili po navdihu Škotske in Glasgowa,” je povedal predstavnik Zwifta Chris Snook.

(vir: Zwift)

Pet novih tras bo na platformo dodalo 58,8 kilometra virtualnih cest:

  • Rolling Highlands – 14,1 km / 105 v. m.
  • City and the Sgurr – 8,6 km / 161 v. m.
  • Glasgow Crit Circuit – 3 km / 33 v. m.
  • Loch Loop – 8 km / 71 v. m.
  • The Muckle Yin – 25,1 km /279 v. m.

Nove trase bo prvotno mogoče izkusiti le na dirkah. Prvič bodo na voljo že kmalu v 8. etapi Tour de Zwifta, ki poteka od 3. – 12. februarja.

(vir: Zwift)
Prejšnji članekJumbo-Visma bo izdala dokumentarno serijo o pretekli sezoni
Naslednji članekTadej Pogačar sanja o Pariz-Roubaixu