Zajedavec uničil začetek sezone Tomu Dumoulinu

Tom Dumoulin preživlja vse prej kot željen začetek kariere v ekipi Jumbo – Visme. Nizozemec je prišel kot velika okrepitev, se nameraval širši javnosti pokazati že na dirki po Valencii, a bil zaradi bolezni primoran odpovedati nastop. Pretekli teden je naznanil, da bo izpustil tudi dve dirki pri naših zahodnih sosedih, večdnevno dirko Tirreno – Adriatico, katere aktualni zmagovalec je naš Primož Roglič, in klasiko Milano – San Remo.

Dumoulin se je ponovno oglasil na svojem Instagram profilu, kjer je razjasnil, da je razlog za njegove težave in pomanjkanje energije na začetku sezone zajedavec v črevesju.

»Kot veste, se v zadnjem času nisem počutil dobro. Pretekli teden smo odkrili parazita v mojem črevesju, zaradi katerega smo že začeli zdravljenje. Počutim se veliko bolje, saj imam za seboj nekaj dobrih treningov. Veselim se načrtovanja svojega začetka sezone in nadaljnjih ciljev.«

Pri Jumbu so naročili številne teste, ki so izločili možnost okužbe z virusom Epstein-Barr, ki je pred časom močno zaznamoval sezone Marka Cavendisha, Estebana Chavesa in Benata Intxaustija, ki je prav zaradi virusa pred kratkim sklenil kolesarsko kariero. Kateri zajedavec je Dumoulina izključil iz kolesarske karavane ni razkril niti kolesar niti ekipa.

Prejšnji članekDirka po Kolumbiji: EF-ju uspel veliki met
Naslednji članekDirka po Andaluziji: Fuglsang slavil, Mohorič del prevlade Bahrain – McLarena