Wilco Kelderman obljublja popolno podporo Primožu Rogliču na Dirki po Italiji

Jumbo-Visma je s prihodom Wilca Keldermana pridobila novo moč na etapnih dirkah. In čeprav je Nizozemec sposoben dosegati odmevne rezultate na največjem odru, zatrjuje, da bo v prihodnji sezoni na Dirki po Italiji povsem podrejen Primožu Rogliču.

Po šestih sezonah se je Wilco Kelderman vrnil domov. Znova je podpisal pogodbo z Jumbo-Vismo, kjer je leta 2010 začel svojo profesionalno kariero.

Ob odhodu k Sunwebu leta 2016 in kasnejši avanturi pri Bori-hansgrohe si je Nizozemec nadejal, da bo postal resen kandidat za najvišja mesta na tritedenskih dirkah. Nekajkrat se je uvrstil visoko, a višje od tretjega mesta na Dirki po Italiji 2020 ni uspel priti.

Nove izzive je tako odšel iskati k Jumbo-Vismi, ki se je v zadnjih letih dokazala kot ena najboljših ekip za etapne dirke. A Nizozemec v nizozemski ekipi ne bo igral prve violine. V moštvu je namreč precej zvezdnikov, ki rangirajo višje od njega.

Mednje sodi tudi Primož Roglič, ki bo v prihodnji sezoni napadal rožnato majico Dirke po Italiji. Tam bo lahko računal tudi na pomoč Keldermana, ki poudarja, da bo na dirki povsem podrejen Slovencu.

“Primož Roglič je, ko gre za Grand Toure, nad menoj. Zato sem tudi rekel, da ga želim podpirati na Dirki po Italiji, saj mu želim pomagati do zmage. O tem sva se tudi pogovarjala na treningu pretekli teden. Lahko računa na mojo zvestobo,” je povedal Kelderman.

Nizozemec se je v pogovoru z Algemeen Dagblad spomnil tudi na svojo prvo epizodo pri nizozemskem moštvu. Zaveda se, da je za tedanje neuspehe do neke mere kriv tudi sam.

“Bil sem še mlad, moja komunikacija z ekipo ni bila vedno dobra. To je bilo tudi zaradi pritiskov, ki pa so bili tudi posledica moje starosti. Nisem bil še odrasla oseba.”

Kelderman bo sezono začel konec februarja na UAE Touru, kjer bo imel ob sebi še Jonasa Vingegaarda. Nato se bo podal v Italijo in tam napadal zmago na Tirreno-Adriatico, pred Girom pa ima v koledarju še Dirko po Kataloniji.

Prejšnji članekRichie Porte: “Froome in Pogačar sta psihološki zveri”
Naslednji članekAlbertu Contadorju odstranili več kot 100 benignih tumorjev