Vingegaard Rogličev kolega še vsaj dve leti

Čeprav v zadnjih mesecih večinoma slišimo le o zniževanju plač kolesarjev in odpuščanju osebja, pa iz vrst Jumbo – Visme prihajajo bolj spodbudne novice. Nizozemska ekipa je namreč podaljšala pogodbo z nadobudnim 23-letnim Dancem Jonasom Vingegaardom do leta 2022.

Vingegaard se je Jumbo – Vismi pridružil pred lansko sezono. Prvo leto v rumenem dresu je bilo zanj, roko na srce, dokaj povprečno. Najboljšo uvrstitev je dosegel na Dirki po Poljski, kjer je osvojil kraljevsko etapo.

Sicer gre za kolesarja, ki bo svojo plačo služil v gorah. Za zdaj mu bo pripadala vloga pomočnika veliki trojici Roglič – Dumoulin – Kruijswijk, glede na podpis nove pogodbe pa nanj resno računajo v prihodnosti.

»V trenutnih razmerah je pomembno, da pokažemo, da še naprej razvijamo ekipo,« je dejal športni direktor Merijn Zeeman, ki pričakuje, da se bo mladi Danec razvijal še naprej. »Jonas je nadobuden kolesar. Zanj imamo visoka pričakovanja. Veseli smo, da smo uspeli podaljšati sodelovanje do leta 2022. Tako lahko še naprej skupaj gradimo uspešno kariero

Intervju z Vingegaardom pred njegovo krstno sezono leta 2019.
Prejšnji članekBesede Quintane imajo težo
Naslednji članekProizvajalec koles Colnago v abudabijske roke