Vincenzo Nibali in Alejandro Valverde bogati karieri končujeta na Dirki po Lombardiji

Prišel je čas, da se velikani kolesarstva poslovijo in naredijo prostor novi generaciji. Vincenzo Nibali in Alejandro Valverde bosta po letošnji sezoni sklenila športno pot, oba pa se bosta poslovila na Dirki po Lombardiji.

Zadnji spomenik sezone je v očeh Vincenza Nibalija in Alejandra Valverdeja prava dirka za slovo. Na Dirki po Lombardiji sta v karieri nastopila že mnogokrat in na njej dosegla številne uspehe.

Uspešnejši je bil sicer Italijan, ki se je dvakrat podpisal pod zmago, medtem ko je Španec trikrat končal na drugem mestu, nikoli pa ni stopil na najvišjo stopničko.

Za Nibalija ima Dirka po Lombardiji posebno mesto v srcu. Pred domačimi gledalci je prikazoval ene najboljših predstav v svoji karieri, predvsem pa je v spominu ostal njegov vrtoglavi spust s Civiglia, ki mu je leta 2015 prinesel prvo zmago na Dirki po Lombardiji.

Izjemen spust Vincenza Nibalija na Dirki po Lombardiji leta 2015.

Zame bo veliko vznemirjenje in velika čast končati kariero na Dirki po Lombardiji. To je ena izmed dirk, ki sem jih v karieri imel najraje,” je povedal 37-letnik.

Nibali pa se na dirko ne prihaja zgolj poslovit, ampak resno dirkat. Želi se še zadnjič vmešati v boj za zmago in kariero končati v slogu. Sam pravi, da je v dobri formi in se počuti dobro, a enodnevne dirke so vedno polne nepredvidljivosti.

“Spomnim se zmag Bettinija in Cunega v mojih prvih letih med profesionalci. Sanjal sem, da bom nekoč osvojil spomenik. Dvakrat mi je že uspelo in na svoji zadnji dirki bom poskusil znova. Z Dirke po Španiji prihajam dobro pripravljen in z dobrimi občutki.

Nekaj manj rezultatskih ambicij bo imel na Dirki po Lombardiji Alejandro Valverde, ki pa se vseeno ne bi branil prestižne zmage. V svoji 21-letni karieri je zbral izjemnih 133 zmag, bera, ki mu jo lahko zavida večji del karavane.

“Italija je dežela, ki sem jo vedno ljubil in kjer sem vedno rad tekmoval. Posebno veselje mi daje dejstvo, da bom zaključil s tekmovalnim kolesarstvom na Lombardiji,” je povedal Španec.

Pričakujemo lahko, da bosta oba kolesarja po koncu kariere ostala tesno povezana s športom. Valverde bo verjetno dobil vlogo v “domači” ekipi Movistarja, medtem ko naj bi Nibali prevzel eno izmed vlog v novo nastali italijanski ekipi, za katero bo stal direktor BikeExchange-Jayca Doug Ryder.

Prejšnji članekBoj za obstanek med elito: Israel-Premier Tech z zapisano usodo, BikeExchange-Jayco rešil glavo
Naslednji članekUvodni kronometer prihodnje Dirke po Italiji v večini izpeljan na kolesarski stezi