VIDEO: Tom Pidcock z neverjetnim reševanjem dokazal sposobnosti nadziranja kolesa

Tom Pidcock je na zaključni vožnji na čas Dirke po Algarveju dokazal, da je eden tehnično bolj nadarjenih kolesarjev. Iz na videz brezizhodne situacije se je rešil brez praske in navdušil gledalce.

Zadnja etapa Dirke po Algarveju je bila za Toma Pidcocka zelo pomembna. Na kronometer se je podal kot vodilni kolesar, a je bila njegova prednost v skupnem seštevku minimalna. Vedel je, da bo moral pritiskati na vso moč, če želi sploh ohraniti možnosti za končno zmago.

Britanec ni razočaral in je na kronometru skušal postaviti najboljši možen čas. Ves čas je vozil na robu zmožnosti in tvegal, kar ga je enkrat tudi udaril.

V enega izmed zavojev je prišel s preveliko hitrostjo in zadnji trenutek ugotovil, da mu bo zmanjkalo asfalta. A kjer bi večina zašla v resne težave, je Pidcock navdušil. Iz zagate se je rešil brez praske in nadaljeval s svojo vožnjo.

Britanec je s kolesom zapeljal na pesek ob cesti, ki se je kmalu prelevil v pravo bankino. Pidcock je le odpel stopalo s podplata in poskrbel za dodatno ravnotežje med vožnjo po bankini.

Ob povratku na cesto je moral še enkrat dokazati svojo sposobnost, saj je bila cesta nekaj centimetrov nad zemljo. S stranjo kolesa je zadel ob rob, a uspešno kolo spravil nazaj na asfalt, kjer se je takoj postavil v kronometrski položaj in nadaljeval proti cilju.

Kolesarski navijači so na družbenih omrežjih navdušeno slavili kolesarske sposobnosti 23-letnika. Mnogi so poudarili, da se številni kolesarji iz tovrstne situacije ne bi uspeli rešiti niti na precej lažjem in bolj okretnem običajnem cestnem kolesu.

Pidcocku na koncu tudi teatralni vložek ni pomagal. V vožnji na čas je izgubil preveč, da bi se lahko boril za zmago. V cilju je postavil šele 19. čas, zaradi česar je v skupnem seštevku zdrsnil na 7. mesto. Vsaj nekaj tolažbe pa mu je prineslo dejstvo, da je zmago osvojil klubski kolega Dani Martinez.

Prejšnji članekTadej Pogačar skupni zmagovalec dirke po Andaluziji!
Naslednji članekSlovensko čast na UAE Tour bosta branila Govekar in Mezgec