VIDEO: Rigoberto Uran razkrije, kako tesni so kronometrski dresi

Tehnologija iz leta v leto napreduje, kar se pozna tudi v kolesarskem svetu. Oprema je vse boljša in dresi vse bolj aerodinamični. Slednje zelo nazorno potrdi posnetek Rigoberta Urana, ki se trudi obleči kronometrski dres.

V kolesarstvu nič ni prepuščeno naključju. Moštva na vsakem koraku iščejo načine, kako pridobiti sekundo ali dve in ugnati tekmece.

Časovne razlike se najpogosteje ustvarjajo na kronometrih, kjer je vsak kolesar prepuščen samemu sebi. Tam tudi oprema pride do velikega izraza, zato njenemu razvoju ekipe namenijo veliko časa.

V zadnjih letih so se začeli razvijati vedno bolj aerodinamični dresi. Enodelni “kombinezoni”, narejeni iz najbolj aerodinamičnih materialov na trgu, se povsem prilegajo kolesarjevemu telesu, zaradi česar jih je izredno težko spraviti nase.

Kakšen napor predstavlja oblačenje kronometrskega dresa zelo nazorno pokaže posnetek Rigoberta Urana. Kolumbijec ga nase nadeva celo minuto, pri tem pa se vidno muči.

V zanimivem posnetku 35-letnik pokaže tudi svojo zabavna plat, saj pred kamero v oblečenem dresu simulira vožnjo na kronometrskem kolesu, k temu pa doda še nekaj plesnih gibov.

Kolumbijski zvezdnik sicer kronometrskega dresa ne bo oblačil več prav dolgo. Že po koncu prejšnje sezone se je spogledoval z upokojitvijo, a se je nato odločil za podaljšanje kariere še za dve leti. Sezona 2024, v kateri bo dopolnil 37 let, naj bi bila njegova zadnja, a v preteklosti smo že večkrat videli, kako kolesarji leto za letom zamikajo upokojitev.

Kje se bo letos boril Uran za zdaj še ni jasno. Njegovo moštvo EF Education-Easy Post je za zdaj še precej skrivnostno glede koledarja svojih kolesarjev. Nekaj glavnih zvezdnikov sicer že ima v njem zapisano Dirko po Franciji, a ne Uran, ki je v zadnjih sezonah izgubil status prve violine v ekipi.

Prejšnji članekMiguel Angel Lopez našel novo ekipo, kjer bo skušal znova zagnati kariero
Naslednji članekVrnile so se bolečine v hrbtu Mathieuja van der Poela