VIDEO: Narobe ocenil zavoj in zletel s ceste

Deveto etapo Dirke po Italiji je zaznamoval boj najboljših kolesarjev, ki se bodo borili za končno zmago. A še preden so se zares udarili za zmago, je Natnael Tesfatsion z izletom s ceste poskrbel, da je vsem zastal dih.

Član Drone Hopper-Androni Giocattolija Natnael Tesfatsion si bo spust s prelaza Lanciano zapomnil za vse večne čase. Na njem se je namreč pobližje spoznal z nevarnostjo, ki jo ponuja.

Eritrejec je bil udeležen v begu in na spustu pridobil nekaj metrov prednosti pred zasledovalci. Odprla se je celo zelo lepa luknja, ki jo je hotel pretopiti v nekaj deset sekund prednosti, ki bi mu morda lahko prinesle možnosti za naskok na zmago.

Pri pridobivanju prednosti pa je Tesfatsion tvegal preveč in zaman je bil ves trud, ki ga je vložil pred tem. Na enem izmed zavojev je namreč izbral povsem napačno linijo in rešitve ni bilo več.

Namesto po skrajno desnem robu je član italijanske ekipe v ovinek prišel na sredini cestišča. Zaradi visoke hitrosti ni bilo dovolj časa, da bi zavrl in uspešno popravil linijo vožnje. Vse, kar mu je ostalo, je bilo, da je skušal čim bolj upočasniti in najti pravo pot s ceste.

To je sicer našel, saj se je ograja ravno prekinila in 22-letnik je lahko zapeljal na kratko makadamsko pot. Tudi ta pa se je po nekaj metrih končala, Tesfatsion pa je imel še vedno precej hitrosti. Nadaljeval je pot med rastje, kjer se je njegov izlet z letom preko krmila tudi končal.

Eritrejec jo je na srečo odnesel brez hujših posledic. Ob njem sta bila kmalu tudi zdravnika, ki sta ga oskrbela in mu pomagala ponovno sesti na kolo.

Na koncu je Tesfatsion etapo končal z zaostankom 33 minut za zmagovalcem, kar je zadoščalo za 91. mesto.

Prejšnji članekHindley osvojil Blockhaus, Lopez zadržal rožnato majico
Naslednji članekAlpecin-Fenix bo spremenil ime in zaprosil za World Tour licenco