VIDEO: Fabio Jakobsen v šprintu ‘odnesel’ telefon nespametnega gledalca

Žal smo, kljub številnim opozorilom v zadnjih letih, še vedno priča nevarnega početja gledalcem. Enega takih smo videli v zaključku sedme etape Dirke po San Juanu, kjer je Fabio Jakobsen trčil v telefon gledalca, ki se je stegoval preko ograje.

Fabio Jakobsen (Soudal-QuickStep) je bil v dobrem položaju, da bi se podpisal še pod drugo etapno zmago na Dirki po San Juanu. Na desni strani cestišča se je tik ob ograji z visoko hitrostjo prebijal v ospredje, ko mu je pot prekrižala roka gledalca.

Nespameten gledalec je skušal s telefonom posneti šprint. Roko je iztegnil preko ograje nad cestišče, kjer je mimo priletel Nizozemski orjak in trk je bil neizbežen.

Jakobsen je z glavo trčil v roko gledalca in mu iz nje zbil telefon, sam pa je ostal brez sončnih očal. Oba predmeta sta odletela na cestišče, Jakobsen je zaradi ohranjanja ravnotežja nehal pritiskati na pedala in verjetno ostal brez zmage.

Na družbenih omrežjih so se nemudoma vsule kritike na gledalca. Sleherni kolesarski navdušenci so obsojali njegovo početje obsojali in mu privoščili uničenje telefona. Hkrati pa so zopet pozivali organizatorje dirk, naj na šprinterskih etapah uporabijo drugačne ograje, ki gledalcem onemogočajo stegovanje nad progo.

Prejšnji članekMiguel Angel Lopez zmagovalec Dirke po San Juanu
Naslednji članekUCI uvaja obvezne nalepke o višini tekmovalca na kronometrskih kolesih