Van der Poel, Pidcock in Van Aert sezono ciklokrosa začenjajo na Nizozemskem

Sezona cestnega kolesarstva je že nekaj časa končana, kolesarji so izkoristili proste dne in se počasi vračajo na kolo. Nekateri bodo začeli priprave na novo sezono, medtem ko bodo Wout van Aert, Mathieu van der Poel in Tom Pidcock začeli sezono ciklokrosa.

Nizozemski organizatorji so potrdili, da se bodo 27. novembra na štartni črti v Hulstu pojavili tudi trije največji zvezdniki ciklokrosa. Sezono bodo namreč začeli Wout van Aert, Mathieu van der Poel in Tom Pidcock, ki bodo z udeležbo precej premešali karte v karavani in zopet prevzeli vlogo favoritov.

Dirka v Hulstu bo sedma dirka svetovnega pokala, zato trojica pravih možnosti za skupno zmago ne bo imela. Prednost, ki si jo bodo ustvarili ostali bo namreč do tedaj prevelika, da bi jo bilo mogoče stopiti. Predvsem zato, ker je sezono izjemno dobro odprl Eli Iserbyt, ki je osvojil tri izmed štirih dirk in je na dobri poti k skupni zmagi.

Kot smo vajeni iz preteklih let, bo trojica verjetno nastopila le na nekaterih dirkah, kjer se bodo borili za zmago, nato pa se bodo osredotočili na priprave na cestno sezono. A svet ciklokrosa se vedno znova veseli prihoda najboljših ciklokrosistov, ki vedno znova dokažejo, da lahko lestvico dvignejo še precej višje, kot jo postavijo ostali kolesarji, ki nastopajo na vseh dirkah.

“Govoril sem z agentom Mathieuja in Wouta in zatrdila sta, da bosta prišla, a nihče ne ve zagotovo,” je povedal organizator nizozemske preizkušnje. “Lahko imajo nenadoma druge obveznosti, a predvidevam, da bosta na štartu.”

Tom Pidcock od osvojitve naslova svetovnega prvaka še ni nastopil na ciklokros preizkušnji. (vir: twitter)

Kako dolga bo sezona ciklokrosa za tri mušketirje še ni znano. Na to bo vplival predvsem koledar cestne sezone, ki ga bodo z ekipami oblikovali konec leta.

Vsi trije si verjetno želijo nastopiti vsaj še na svetovnem prvenstvu, ki bo letos potekalo na Nizozemskem. A to je na sporedu 5. februarja, ko se bo cestna sezona že začela. Naslov svetovnega prvaka trenutno pripada Tomu Pidcocku, ki si bo verjetno želel braniti mavrično majico, Van der Poel in Van Aert pa bi si želela še povečati svojo zbirko prestižnih mavričnih majic.

Prejšnji članekTadej Pogačar in Primož Roglič bosta letos še dirkala
Naslednji članekTom Dumoulin: “Sovražil sem kolesarstvo”