Val odpovedi se nadaljuje, novi žrtvi Milano – San Remo in Tirreno – Adriatico

Po včerajšnji odpovedi Strade Bianche je danes odpoved doletela še dve italijanski dirki. Pričakovano ne bosta odpeljani dirki Milano – San Remo in Tirreno – Adriatico, prav tako pa je odpovedana tudi dirka po Siciliji. Organizatorji so pri mednarodni kolesarski zvezi za vse dirke že zaprosili nove datume izvedbe.

Odred italijanske vlade, ki je prepovedala vse množične športne dogodke, je tako udaril tudi po kolesarskem svetu. Čeprav so organizatorji nekaj časa še upali, da bi za izvedbo dirk vlada lahko naredila izjemo, je danes postalo jasno, da pri izvedbi organizator ne more zagotoviti ustreznih zdravstvenih pogojev. Naziv prvega spomenika sezone bo tako pripadel dirki po Flandriji, ki je na sporedu 5. aprila.

Vse bolj jasno postaja, da bo letošnja sezona zaradi koronavirusa močno okrnjena. Celotni kolesarski svet je nekako sprejel, da je uvod v sezono, predvsem na italijanskih tleh, že izgubljen, vedno bolj pa so pogledi usmerjeni proti ostalim pomembnim dirkam sezone. Čeprav so že kmalu na sporedu ostale klasike sezone, pa je trenutno morda celo najbolj ogrožen Giro d’Italia, ki bo, v kolikor ne bo izboljšanja stanja v Italiji, skoraj zagotovo odpovedan.

Kar razveseljuje kolesarje in navdušence obračanja pedal, je dejstvo, da je zdravstveno stanje v Franciji in Belgiji trenutno veliko boljše kot v Italiji, tako, da za zdaj ostale klasike in predvsem dirka po Franciji niso ogrožene, čeprav nekatere ekipe že odpovedujejo nastope na francoskih tleh, med njimi tudi Jumbo – Visma, ki bo izpustila dirko Pariz – Nica.

Prejšnji članekStrade Bianche odpovedana
Naslednji članekPrimož Roglič prestavil začetek sezone