Utrujeni Alaphilippe izpušča Valonsko puščico

Novo okronani svetovni prvak Julian Alaphilippe je sporočil, da bo naslednjih nekaj dni izkoristil za počitek. Francoz je pred tednom dni končal dolgo Dirko po Franciji, v nedeljo pa si privozil naslov svetovnega prvaka. Dirke so iz njega izčrpale sleherne zaloge moči, zato se je odločil za izpustitev Valonske puščice.

Alaphilippe je sprva nameraval v sredo nastopiti na Valonski puščici, nato pa v nedeljo še na spomeniku Liege-Bastogne-Liege. V teh dneh je ugotovil, da je urnik prenaporen in da bo prvo izmed dveh preizkušenj izpustil ter se v celoti posvetil pripravi na tretji letošnji spomenik. Francoz bo tako premierno vožnjo v mavrični majici opravil šele konec tedna.

»Ekipi sem že sporočil, da ne bom vozil na Valonski puščici,« je za RMC Sport povedal Alaphilippe. »Bilo bi zelo na meji. Glede na potrebno fizično in čustveno okrevanje nastop ne bi bil prava odločitev

Julian Alaphilippe je na Valonski puščici slavil že dvakrat. vir: twitter

Valonska puščica je ena najljubših dirk Francoza. Na belgijskih cestah je slavil zadnji dve leti, tokrat pa bo žezlo moral predati nekomu drugemu. Številne nastope je zbral tudi na dirki Liege-Bastogne-Liege. Na štartu se je pojavil štirikrat in prav vsakič pripeljal do cilja. Najbolje mu je šlo od nog leta 2015, ko je zasedel drugo mesto. Prehitel ga je le Alejandro Valverde.

Izpraznjeno mesto v ekipi Deceuninck-Quick Stepa bo na dirki zasedel Tim Declercq, poleg Belgijca pa bodo nastopili še Andrea Bagioli, Remi Cavagna, Dries Devenyns, Ian Garrison, Bob Jungles in Mauri Vansevenant.

Julian Alaphilippe se bo v nadaljevanju sezone osredotočil večinoma le na enodnevne klasike. Poleg nedeljskega spomenika ima v koledarju še Amstel Gold Race in Dirko po Flandriji.

Vprašanje, ki se postavlja, je, ali se bo Francoz odločil za nastop na Dirki po Španiji, ali pa se bo raje podal v boj s tlakovci med Parizom in Roubaixom. Nekaj več možnosti je verjetno za nastop na slednji, Alaphilippe bi tako debitiral na dirki Pariz-Roubaix.

Prejšnji članekBelgijci se jezijo na Rogliča, on odgovarja
Naslednji članekTrije Slovenci na Valonsko puščico, Roglič bo počival