Ubežnice še naprej povzročajo preglavice glavnini, tokrat najhitrejša Emma Norsgaard

Šest etapa Dirke po Franciji in še tretji uspešen beg. Tokrat je glavnino in šprinterke presenetila Emma Norsgaard, ki je v cilj zapeljala sekundo pred zasledovalkami.

Po dveh uspešnih begih so se apetiti lovk na etapne zmage močno dvignili. Znova smo videli boj za vstop v beg, ki se je formiral šele po več kot 50 kilometrih etape.

V beg so se odpravile tri kolesarke, ki so si ustvarile dve minuti prednosti in nič ni kazalo, da bi lahko zdržale vse do ciljne črte. A v glavnini prave sloge za lov ni bilo, kar so ubežnice s pridom izkoriščale.

V zaključek je trojica prišla skupaj in pet kilometrov pred ciljem se je začelo taktiziranje. Sandra Alonso (Ceratizit-WNT) je prva popustila in bila ujeta s strani glavnine, a dve ubežnici sta še naprej vztrajali v ospredju.

Kilometer pred ciljem smo v glavnini videli padec, ki je razdelil skupino, hkrati pa prilil vodo na mlin ubežnic. 400 metrov do konca je pedala pohodila Emma Norsgaard (Movistar) in se poslovila od Agnieszke Skalniak-Sojke (Canyon-Sram) ter upala, da zdrži do cilja.

Danki je uspelo! Glavnina ni bila dovolj hitra, da bi jo prehitela in v solzah se je razveselil velike zmage. Šprint za drugo mesto je dobila Chalotte Kool (DSM-firmenich), tretja pa je bila Lotte Kopecky (SD Worx).

Danes tretja Belgijka je po zaslugi padca in odbitnih sekund še dodatno povečala prednost v skupnem seštevku. Sedaj vodi 53 sekund pred Ashleigh Moolman (AG insurance-Soudal QuickStep) in še dodatni dve sekundi pred Annemiek van Vleuten (Movistar).

Prejšnji članekTadej Pogačar si želi počitka in izpušča premierno evropsko prvenstvo za hribolazce
Naslednji članekSedmerica za SP že določena, čaka se še na zeleno luč Tadeja Pogačarja