Tom Dumoulin prestavil debi: Belgijec brez prve klasike

Novopečeni ekipni kolega Primoža Rogliča pri Jumbo Vismi Tom Dumoulin je na Instagramu naznanil, da izpušča dirki Tirreno–Adriatico in Milano–San Remo, prvo od petih klasik sezone. Belgijec se je za potezo odločil, ker se zaradi bolezni ne bo udeležil prihajajočih višinskih priprav z novo ekipo. 

Tom Dumoulin sicer ni dirkal že vse od lanskega kriterija Dauphine. Težave ima s poškodbo kolena, ki jo je staknil na lanski dirki po Italiji. 29-letnik naj bi se udeležil že minule dirke po Valencii, ki jo je na koncu dobil naš Tadej Pogačar, a je moral naposled nastop odpovedati zaradi bolezni. 

“V četrtek naj bi odletel na višinske priprave, a smo morali vse skupaj prestaviti, saj se še ne počutim stoodstotno. To pomeni, da izpuščam Tirreno in MSR (Milano–San Remo, op. a.), saj se želim najprej vrniti v polni pogon,” je odločitev obrazložil Dumoulin. 

Pri Jumbo Vismi so sicer decembra zatrjevali, da bo Nizozemec popolnoma nared za sezono 2020, a temu očitno ni tako. Dumoulin bo sicer poleg Primoža Rogliča in Stevna Kruijswijka glavni adut Jumba za naskok na rumeno majico. 

Tom Dumoulin je po koncu sezone iz Sunweba prestopil k Jumbo Vismi. Foto: Twitter

Prejšnji članekEkipni kronometer EF Pro Cyclingu
Naslednji članekIneos svoje vrste okrepil s preizkušenim veteranom