Tim Merlier prepričljivo do etapne zmage, Mezgečevo delo ostalo neizkoriščeno

Na šesti etapi UAE Toura je Tim Merlier prišel še do svoje prve zmage. Belgijec je imel odlično izhodišče, ki ga je brez težav pretvoril v uspeh.

Šesta etapa UAE Toura je še tretji dan zapored prinesla šprint glavnine. Po precej nerazburljivem dogajanju na širokih cestah Združenih arabskih emiratov se je o vsem odločilo v zadnjem kilometru.

Ekipe šprinterjev so se že pred hudičevim jezikom skušale organizirati in postaviti šprinterske vlake, a je v glavnini vladal pravi kaos. Na široki cesti je vsaka ekipa skušala najti najboljši prostor, zaradi česar se je glavnina večkrat razdelila na dva dela. Šele v zadnjem kilometru, ko so ograde združile skupino, smo videli običajno postavljanje šprinterjev.

Zadnjih 1000 metrov etape je na čelu skupine začel Luka Mezgec (Jayco Alula), ki je v zavetrju skrival Dylana Groenewegena (Jayco Alula). Slovenec je prvi začel z navijanjem tempa za svojega kapetana, a moral odviti precej zgodaj, ko Nizozemec še ni bil pripravljen na šprint.

Tako je Groenewegen skušal najti zavetrje za Samom Bennettom (Bora-hansgrohe), a mimo obeh je pridrvel Tim Merlier (Soudal-Quick Step) in se pognal v ospredje. Belgijec danes ni imel prave konkurence, brez težav je zadržal prednost in si privozil še drugo zmago. Na drugem mestu je v cilj prišel Bennett, tretji pa je bil Groenewegen.

Skupni seštevek pred jutrišnjo zadnjo etapo ostaja nespremenjen. Na strmine Jabel Hafeeta bo Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) zapeljal z 9 sekundami prednosti pred Lukom Plappom (Ineos Grenadiers) in še dodatnimi štirimi pred Pellom Bilbaom (Bahrain Victorious).

Prejšnji članekTratnikov debi v novi ekipi, Mohorič po vrhunski rezultat
Naslednji članekSanjski debi Dylana Van Baarleja, Mohorič najboljši Slovenec