Težave Thibauta Pinota se nadaljujejo: »Še vedno čuti bolečine«

Thibaut Pinot je pred sezono oznanil, da letos izpušča domačo Dirko po Franciji in se bo raje podal na Dirko po Italiji. Ta se začne čez dobra dva tedna in priprave so že v polnem teku, a francoski zvezdnik je še daleč od nivoja, na katerem bi moral biti.

Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) se te dni mudi v Italiji, kjer nastopa na Dirki po Alpah. Zadnja pripravljalna dirka pred italijanskim krogom mu gre vse prej kot po načrtih. Trenutno po treh od petih etap zaseda 72. mesto z zaostankom 13 minut in 29 sekund.

Velik del zaostanka si je pridelal na gorski drugi etapi, kjer je v cilj prišel na 87. mestu, za etapnim zmagovalcem Simonom Yatesom (BikeExchange), ki bo tudi eden izmed konkurentov na Dirki po Italiji, pa je zaostal več kot 12 minut.

Thibaut Pinot na lansko Dirko po Franciji nima lepih spominov. Letos se jo je odločil izpustiti. (vir: twitter)

Športni direktor francoskega moštva Philippe Mauduit je v cilju etape zaskrbljeno priznal, da se Pinot še vedno bori z bolečinami v hrbtu, kljub temu da je prav zaradi njih leta 2019 že prestal operacijo. »Danes smo videli, da so bolečine v hrbtu še vedno prisotne kljub operaciji in fizioterapiji.«

»Pričakovali smo težko traso, a zato smo prišli na Dirko po Alpah. Thibaut je prišel testirat samega sebe, saj se tu ne moreš skriti.«

Mauduit je priznal, da v moštvu pred začetkom druge etape niso bili prepričani, če je z njihovim zvezdnikom vse v redu, a hkrati tudi niso odkrili ničesar, kar bi nakazovalo, da Pinot ni pripravljen na dirkanje.

»Tega si jasno ne želimo, a takšna je situacija. V ekipi se bomo pogovorili o nastalem položaju in se nato vrnili k dirkanju,« je pojasnil 53-letnik.

Thibaut Pinot je sicer pred dnevi povedal, da v primeru nepopolne priprave na Dirko po Italiji ne bo odpotoval. Italijanskega kroga se bo udeležil le 100 % pripravljen.

»Nameravam voziti na Giru, a če ne bom 100-odstoten, potem ne bom odšel tja. Če bom le 95-odstoten, ne bom šel, to je jasno, saj gre za eno najtežjih dirk in ne želim si podoživeti zgodbe z lanskega Toura in Vuelte,« je povedal Pinot.

Prejšnji članekRoglič napadel nekaj metrov prezgodaj, slavje mu je preprečil Alaphilippe
Naslednji članekMax Schachmann v želji po olimpijski medalji izpušča Dirko po Franciji