Tadej Pogačar z ogromnim nasmeškom zopet trenira na cesti

Dober mesec dni po zlomu zapestja se je Tadej Pogačar vrnil na cesto. Sobno kolo je zamenjal za vožnje zunaj in se pridružil ekipi na pripravah v Sierra Nevadi.

Po prisilnem počitku se je Tadej Pogačar zopet vrnil tja, kjer je najbolj domač – na kolo. V času okrevanja, ki še vedno traja, je večino časa preživel na trenažerju in tako dvigoval svojo formo, sedaj pa se je poškodba zacelila do te mere, da lahko trenira tudi zunaj.

Nemudoma se je pridružil ekipi v Sierra Nevadi, kjer se še drugih 12 kolesarjev pripravlja na prihajajoče preizkušnje, predvsem Dirko po Švici, Kriterij Dauphine in Dirko po Franciji. Pogačar za zdaj namerava nastopiti zgolj na slednji izmed naštetih dirk, saj mu poškodba ne omogoča predhodnega dirkanja.

Pogačar je v Španijo odpotoval v petek, v nedeljo pa se prvič oglasil na družbenih omrežjih in potrdil, da znova trenira na cesti. V zapisu je nakazal, da se je tega trenutka resnično veselil in je navdušen, da z obračanjem predal tudi kam pride in po urah kolesarjenja ni še vedno na istem mestu.

Iz tabora UAE Emiratesov so sicer potrdili, da Pogačar za zdaj trenira po prilagojenem programu in kljub sobivanju z ekipo v večini trenira sam. Poškodba namreč še ni povsem zaceljena, zaradi česar je pristop k treningu še nekoliko rezerviran.

Kdaj bo lahko začel z običajnim treningom še ni znano, so pa v ekipi pred dnevi pokazali optimizem in napovedali, da bo Slovenec brez večjih težav do Dirke po Franciji ustrezno pripravljen. Na žalost bo najverjetneje izpustil Dirko po Sloveniji, kjer je nameraval braniti dve zaporedni zmagi, a sezona je jasno podrejena lovu na rumeno majico.

Pogačar naj bi večji del junija ostal v Španiji in opravljal višinske priprave, medtem ko bodo njegovi klubski kolegi odpotovali na pripravljalne dirke. Slovencu bo tako morda manjkalo nekaj tekmovalnih kilometrov, a prioriteta je zdrava roka in ustrezna forma za Tour.

Kako dobro je pripravljen, bo Pogačar lahko izvedel že v Sierra Nevadi, kjer trenutno priprave preživlja tudi Jumbo-Visma z Jonasom Vingegaardom na čelu. Določene vzpone bosta zagotovo prevozila oba, posledično pa bo možna vsaj delna primerjava.

Prejšnji članekPrimož Roglič na UCI lestvici pridobil devet mest
Naslednji članekSe na Dirki po Španiji obeta nov boj Primoža Rogliča in Gerainta Thomasa?