Tadej Pogačar skupni zmagovalec dirke po Andaluziji!

Tadej Pogačar je v zadnji etapi dirke po Andaluziji potrdil dominantno zmago, v zadnji etapi se je prelevil v pomočnika Alessandru Coviju, ki je osvojil drugo mesto. Etapo je dobil Omar Fraile (Ineos Grenadiers).

Današnja zadnja etapa dirke po Andaluziji je kolesarje popeljala v najlažji cilj na tej dirki, Alhaurín de la Torre. Pričakovali smo šprint rahlo filtrirane skupine kolesarjev, kjer bi bil ponovno med favoriti Tadej Pogačar (UAE Emirates). Trasa je bila v prvem delu precej razgibana, zadnjih 30 kilometrov pa je bilo z izjemo zadnjih 500 metrov popolnoma ravninskih. Na polovici zadnjega kilometra se je cesta postavila navzgor, za nameček je kolesarjem ponagajal še oster desni ovinek 100 metrov pred ciljem.

Pogijeva ekipa je cel dan nadzorovala situacijo na dirki, saj je bil spredaj močan beg sedmerice kolesarjev. V zaključku so na čelo prišli tudi člani Movistarja, ki so delali za Enrica Masa ter kolesarji Bahrain Victoriousa.

Matej Mohorič je pred belgijskimi klasikami očitno dobro pripravljen.

Zadnji je spredaj ostal belgijski član ekipe Alpecin Fenix Dries De Bondt, ki je bil ujet le osem kilometrov pred ciljem. Vsi trije slovenski kolesarji so bili v skupini okrog 60 kolesarjev, kjer je bilo tudi kar nekaj hitrih šprinterjev. Domen Novak je navil močan ritem 2,6 kilometrov pred ciljno črto, za njim pa je kmalu na čelo prišel kar sam Tadej Pogačar. Pritisnil je močan tempo, ki je dodobra utrudil vse preživele šprinterje. Gorenjski volk je danes pomagal Alessandru Coviju, ki je tudi prvi začel zaključni šprint, a kmalu se je videlo, da je od njega močnejši Španec Omar Fraile (Ineos Grenadiers), ki je osvojil svojo prvo zmago sezone, premagal je Covija in Andreo Pasqualona (Bahrain Victoriousa), ki je v dober položaj prišel tudi po zaslugi Mateja Mohoriča.

Pogačar je etapo končal v cilju zmagovalca in tako brez težav zmagal dirko po Andaluziji, kjer kljub močni zasedbi ni imel nobene resnejše konkurence. Dobri formi sta dokazala tudi Matej Mohorič in Domen Novak, ki sta z odliko opravila vlogi pomočnikov v svojih ekipah. Tadej Pogačar bo naslednjič dirkal na dirki Strade Bianche v začetku marca, medtem ko bo Mohorič v soboto dirkal na prvi belgijski klasiki sezone, Omloop het Nieuwsblad.

Prejšnji članekPrimož Roglič navdušen nad Janom Tratnikom: “Lepo je, da lahko spregovoriš po slovensko”
Naslednji članekVIDEO: Tom Pidcock z neverjetnim reševanjem dokazal sposobnosti nadziranja kolesa