Tadej Pogačar sezono 2021 začenja na Majorki

Nova sezona je vse bližje in ekipe počasi že oblikujejo načrte za prihajajoče leto. Smernice so začrtali tudi pri UAE Emirates, kjer so določili prve nastope Tadeja Pogačarja. Slovenec bo sezono začel na Majorki, kjer bo sodeloval na štiridnevnem kolesarskem izzivu.

Po odpovedi Toura Down Under, ki ponavadi odpira kolesarsko sezono za večino kolesarjev, bodo letos v karavani iskali nove dirke za prve tekmovalne kilometre. Številni jih bodo naredili na Majorki, kjer bo med 28. in 31. januarjem potekal 30. Mallorca Challenge.

Potrjena močna konkurenca

UAE Emiratesov športni direktor Joxean Fernandez Matxim je že potrdil, da se na Baleare podaja Tadej Pogačar. Poleg 21-letnika naj bi na Majorko potovala močna zasedba arabskega moštva, a Matxim je imensko še ni predstavil.

Mallorca Challenge je sestavljen iz dveh ravninskih in dveh hribovitih enodnevnih dirk. Pogačarja lahko pričakujemo na slednjih dveh, njegov nastop na ravninskih etapah pa je še pod vprašajem.

Domačo čast bo branil Movistar

Poleg Pogija so nastop potrdili še aduti Movistarja. Špansko moštvo bo na dirko poslalo domačina Enrica Masa, ob njem pa bosta nastopila tudi Marc Soler in Alejandro Valverde.

Organizator si nadeja, da bi na Majorki prvič v akciji videli tudi nova člana moštva. Po koncu letošnje sezone sta se v modre barve španskega moštva oblekla Ivan Garcia Cortina in Miguel Angel Lopez.

Marc Soler je na Majorki nastopal že letos in osvojil eno izmed gorskih dirk. Poleg Španca je eno dirko osvojil še Emanuel Buchmann, med šprinterji pa je bil obakrat najhitrejši Matteo Moschetti.

Pogačar še drugo leto zapored začenja v Španiji

Aktualni zmagovalec Dirke po Franciji bo še drugo leto zapored svojo sezono začel v Španiji. Letos je za prvi nastop izbral Dirko po Valencii. Na njej je v močni konkurenci prišel do dveh etapnih zmag, na koncu pa slavil tudi skupno zmago.

Kasneje se je Pogačar podal na UAE Tour, kjer pa so se začele prve težave glede koronavirusa. Dirka je bila predčasno zaključena in 21-letniku je pripadlo skupno drugo mesto.

Tudi letos lahko Pogačarja pričakujemo na »domači« dirki po Združenih arabskih emiratih. Njegovi ekipi namreč dirka predstavlja enega glavnih stebrov sezone, kjer se želijo pokazati v najboljši možni luči.

Prejšnji članekRoglič prejel 83 od 90 točk, Pogačar zasedel drugo mesto
Naslednji članekMark Cavendish še vsaj leto dni med elito