Tadej Pogačar se drži prvotnih načrtov, v maju ga čakajo višinske priprave

Tadej Pogačar kljub poškodbi verjame, da lahko izpelje prvotni načrt priprave na Dirko po Franciji. Po treh tednih počitka se bo ekipi sredi maja pridružil na višinskih pripravah v Španiji.

Poškodba zapestja, ki jo je Tadej Pogačar staknil na Liege-Bastogne-Liegu, je Slovenca za naslednje tri tedne postavila na stranski tir. Čeprav naj bi po besedah ekipnega zdravnika zdravljenje trajalo šest tednov, pa v ekipi verjamejo, da se lahko Pogačar ekipi sredi maja pridruži na višinskih pripravah.

Kolesarji UAE Emirates bodo v maju odpotovali na priprave v Sierro Nevado, kjer se bodo pripravljali na osrednji del sezone, v katerem glavna vloga pripada Dirki po Franciji. Sredi maja naj bi se sotekmovalcem pridružil tudi Tadej Pogačar, ki pa bo verjetno treniral po prilagojenem programu.

“Tadej si bo sedaj vzel tri tedne počitka,” je za HLN povedal športni direktor Joxean Fernandez Matxin.

“Običajno bi sedaj opravljal testiranje v vetrovniku in ogled nekaterih tras, kar je sedaj prečrtano s koledarja. Če bo šlo vse po načrtih, se bo ekipi pridružil na višinskih pripravah.”

Joxean Fernandez Matxin verjame, da bo Tadej Pogačar lahko v maju opravil višinske priprave. (vir: twitter)

Pogačar bi na višinskih pripravah ostal vse do prvih dni junija, nato pa se vrnil v domovino, kjer ga čaka nastop na dirki Po Sloveniji. Ta je za zdaj še normalno v koledarju, a bi ob drugačnem poteku zdravljenja poškodbe lahko tudi izpadel.

Glavni cilj Pogačarja in ekipe je, da se ustrezno pripravi na Dirko po Franciji in na štart v Bilbau pride povsem zdrav. Odpoved predhodnih dirk zato ni nemogoča, a v kolikor bo roka to dopuščala, bo Pogačar vseeno skušal nabrati nekaj tekmovalnih kilometrov, preden se poda v lov na rumeno majico.

Prejšnji članekEthan Hayter najmočnejši v šprintu na 2. etapi Dirke po Romandiji
Naslednji članekJuan Ayuso z zmago na kronometru postal še četrti vodilni kolesar na Dirki po Romandiji