Tadej Pogačar s preostalimi člani UAE Emiratov cepljen proti koronavirusu

Člani UAE Emirates so se v teh dneh zbrali v Abu Dabiju, kjer bodo opravili prvi pripravljalni tabor. Še pred začetkom pa so se člani ekipe, skladno s preteklimi napovedmi direktorja moštva Maura Gianettija, cepili proti koronavirusu.

Kolesarji arabskega moštva so v Združenih arabskih emiratih najprej opravili promocijsko fotografiranje, kjer je bil v središču pozornosti predvsem Tadej Pogačar s svojim rumenim kolesom. Še pred prvimi skupnimi kilometri pa je kolesarje čakalo cepljenje proti koronavirusu.

Pogačar je bil osrednja figura promocijskega fotografiranja. (vir: twitter)

Cepljenje s kitajskim cepivom podjetja Sinopharm je bilo za vse člane moštva prostovoljno. Zanj se je odločil večji del zaposlenih. Kar 27 kolesarjev je prejelo cepivo, med njimi tudi Tadej Pogačar, z 32 člani osebja pa je skupno število cepljenih skočilo na 59. Poleg Pogačarja imamo Slovenci v moštvu še dva predstavnika, Jana Polanca in Andreja Hauptmana.

Direktor moštva Mauro Gianetti je že pred časom napovedal, da se bo ekipa cepila s cepivom, ki ga je odobrilo zdravstveno ministrstvo Združenih arabskih emiratov. UAE Emirates so tako postali prvo športno moštvo, ki je množično prejelo cepivo.

Cepljen je bil tudi Tadej Pogačar. (vir: twitter)

»Kot moštvo iz Združenih arabskih emiratov smo zelo ponosni na trud, ki ga je država skupaj s svojim vodstvom prikazala na vseh nivojih boja proti vplivu pandemije COVID-19 in na prizadevanje za vrnitev normalnega življenja,« je povedal Gianetti.

»Celotna ekipa je ponosna, da je s cepljenjem dobila priložnost za zaščito sebe in ostalih. Radi bi čestitali Združenim arabskim emiratom in vsem partnerjem programa, da so to uresničili.«

Kot že omenjeno je cepivo odobrilo ministrstvo za zdravje, Mauro Gianetti pa je bil eden prvih, ki so se z njim cepili. Švicar je bil namreč del poskusne skupine in je cepivo prejel še v času razvoja. Tedaj je v izjavi za La Gazzetto dello Sport povedal: »Smo v 3. fazi, cepivo še ni odobreno, a manjka zelo malo. V januarju nameravamo cepiti celotno ekipo, tako kolesarje kot osebje. Cepivo vsebuje dva odmerka, sam nisem doživel nobenega stranskega učinka.«

Kolesarji UAE Emiratesov so bili v pretekli sezoni večkrat »žrtve« koronavirusa. Na UAE Touru se je okužil Fernando Gaviria, zaradi česar je morala celotna ekipa 14-dni preživeti v karanteni. Kolumbijec je bil na Dirki po Italiji nato še enkrat pozitiven na COVID-19, zaradi česar je moral dirko tudi zapustiti.

Prejšnji članekAstana bo Vlasova skušala v moštvu zadržati z mestom kapetana na Grand Touru
Naslednji članekEgan Bernal se je priprav na novo sezono lotil zelo zavzeto