Tadej Pogačar moral priznati premoč Mihaelu Štajnarju

V Stožicah ob reki Savi se je odvil 2. Ciklokros Ljubljana, ki je letos štel tudi za državno prvenstvo. V članski kategoriji je slavil Mihael Štajnar, ki je ugnal prvega zvezdnika dirka Tadeja Pogačarja.

Dan po božiču so se najboljši slovenski ciklokrosisti udarili na trasi ob stoženskem hipodromu. Pred številčno publiko, ki je prišla pogledat kolesarje, še posebej Tadeja Pogačarja, se je zmage razveselil član Meblo Jogija Mihael Štajnar.

Pogačar, ki je po lanski zmagi veljal za prvega favorita, se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Danes ni bil kos bolj spretnemu Štajnarju, ki si je že v prvih krogih ustvaril nekaj prednosti, nato pa jo je povečeval vse do cilja in slavil z 1:24 naskoka pred Pogačarjem.

Sem vedel, da bo kar trd oreh. Od štarta sem takoj videl, že prvi krog, da mu nisem kos v zavojih in tehničnih delih. Mislim, da je Mihael v kar dobri formi in si je res zaslužil to zmago,” je v pogovoru za Sportal povedal 24-letni član UAE Emiratesov.

Štajnar, ki je z zmago postal tudi državni prvak, navdušenja v cilju ni skrival. Zmaga proti številki ena svetovnega kolesarstva je seveda nekaj posebnega.

“Res je izjemen občutek. Tadej Pogačar je le Tadej Pogačar. Nimaš vsak dan možnosti dirkati proti njemu. Da pa sem ga še uspel premagati, sem zelo vesel. Vedel sem, da sem na tehničnih delih lahko boljši kot on. Upal sem, da bo več blata, ker bi imel potem še več možnosti,” je svoj taktični načrt razkril zmagovalec.

Stopničke je s tretjim mestom dopolnil Matic Kranjec Žagar.

Tadej Pogačar domov vseeno ni odšel praznih rok. Kot je bilo že napovedano, je prejel Zlato Rogovo kolo, ki je vsakoletno podeljeno najvišje uvrščenemu Slovencu na svetovni kolesarski lestvici.

Prejšnji članekNa ciklokrosu Stožice tudi Tadej Pogačar
Naslednji članekRichie Porte: “Froome in Pogačar sta psihološki zveri”