Tadej Pogačar in Primož Roglič bosta letos še dirkala

Konec meseca novembra se bo v Monaku odvil kriterij Beking Monaco, ki bo na štart zvabil številne zvezdnike karavane, med njimi tudi Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča.

Monako je dom številnih kolesarskih profesionalcev, tudi slovenskih. Lani je bil zato konec leta organiziran prvi kriterij po ulicah kneževine, ki je požel precej uspeha. Dirka je bila tedaj obarvana precej slovensko, pod zmago se je namreč podpisal Primož Roglič, tretje mesto pa je pripadlo Tadeju Pogačarju.

Leto dni kasneje bo zato organizirana že druga izvedba dirke, ki bo zopet imela dobrodelno noto. Svojo udeležbo je potrdila večina kolesarjev, ki domuje v Monaku. V nedeljo, 27. novembra, bodo tako priprave na novo sezono začeli Tadej Pogačar, Primož Roglič, Peter Sagan, Elia Viviani, Matteo Trentin in še številni drugi zvezdniki karavane.

Povabilu so se odzvala tudi dekleta. Tudi med nežnejšim spolom bomo imeli Slovenci svojo predstavnico, dirkala bo namreč Urška Žigart. Poleg Slovenke sta nastop potrdili še Lizzie Deignan in Elena Cecchini, v prihodnjih dneh pa bo verjetno štartna lista postala še daljša.

Zmago je lani osvojil Primož Roglič. (vir: twitter)

Dirka bo, tako kot lani, potekala po monaški obali, kjer se vsako leto odvije tudi dirka Formule 1. A to ne bo običajna dirka, pač pa dirka 15 ekip, ki bodo sestavljene precej drugače, kot smo vajeni. Vsako moštvo bodo sestavljali štirje člani – en profesionalec, en povabljen gost s strani dobrodelne organizacije princese Charlene ter dva amaterja.

Dirka bo imela dobrodelno noto. Pod organizacijo se bo namreč podpisala dobrodelna organizacija princese Charlene, ki zbira sredstva za pomoč otrokom.

Pri organizaciji pa s svojo partnerko pomaga tudi Matteo Trentin, ki je bil z lansko dirko zadovoljen, nadeja pa se, da bo tudi letošnja nedelja potekala v dobrem vzdušju in bodo z dogodkom spodbudili ljudi k uporabi koles v mestu.

S podporo monaške kolesarske zveze pozdravljamo vse družine, otroke, prijatelje in športnike. Naša želja je, da z njimi delimo filozofijo, da je kolesarstvo pravi način življenja tudi v mestu,” je povedal italijanski kolesar.

Prejšnji članekMednarodno športno sodišče zavrnilo pritožbo Naira Quintane
Naslednji članekVan der Poel, Pidcock in Van Aert sezono ciklokrosa začenjajo na Nizozemskem