Tadej Pogačar bi želel kakšen ciljni vzpon več

Kolesarski svet je za en dan pozabil na Dirko po Španijo in svoje misli usmeril proti prihodnji Dirki po Franciji. Včeraj je bila namreč predstavljena trasa francoske pentlje, na katero se danes odziva celotna kolesarska sfera.

V kratkem intervjuju za glavnega medijskega sponzorja dirke časnik L’Equipe je Tadej Pogačar strnil svoje misli o trasi Toura. Označil jo je za zelo zanimivo, izpostavil nekaj pasti, ki bodo prežale na kolesarje, a pod črto sklenil, da mu trasa leži.

»Trasa Dirke po Franciji bo zelo zanimiva. Prvi teden v Bretaniji bo zelo stresen, saj preti nevernost stranskega vetra in slabega vremena. Kmalu bo na sporedu tudi kronometer. Mislim, da mi bo odgovarjal, sicer profila še nismo videli, a naj bi bil pretežno ravninski,« je napovedal drugi najmlajši zmagovalec Toura v njegovi zgodovini.

Etapo z dvojnim vzponom na Mont Ventoux označil za legendarno

Kolesarji se bodo v enajsti etapi kar dvakrat povzpeli na Vetrovno goro, kakršen je slovenski prevod Mont Ventouxa. Na vrh se bodo podali iz dveh različnih smeri, a etapa se po drugem vzponu na vrhu ne bo končala. Ciljna črta bo oddaljena še 22 kilometrov, cilj bo namreč v dolini.

»Po prvem tednu se bomo premaknili proti Alpam, kjer bo nekaj zares težkih etap. Dvojni vzpon na Mont Ventoux v enem dnevu bo poskrbel za legendarno etapo. Nekaj etap se bo končalo na vrhu vzpona, do Tignesa bo vodil težek vzpon, prav tako bodo težki tudi ostali klanci. Na dirki bodo le tri etape z zaključkom na klanec. Sam bi si jih želel nekaj več, a kljub temu pričakujem zanimiv Tour, tako kot je vsako leto.«

Pireneji ima z lanske Vuelte in letošnjega Toura v lepem spominu

»Pireneji so mi všeč, letos sem tam na Touru zelo užival, zato upam na nekaj podobnega tudi naslednje leto. Etape v Andori so izjemno težke, a vedno zelo lepe za gledati na televiziji. Tudi lani na Vuelti sem eno etapo odvozil v Andori, zato vem, da bo zelo težko.«

Prejšnji članekNa Dirko po Franciji se v letu 2021 vračata Mont Ventoux in Tourmalet
Naslednji članekOdzivi kolesarjev na traso Dirko po Franciji