Strava bo v prihodnjih dneh na svojo platformo dodala funkcijo imenovano ‘lokalne legende’. Na vrh lestvice lokalnih legend bo skočil kolesar ali kolesarka, ki bo v razmiku 90 dni največkrat prevozil določen odsek.

Strava je pred tedni predstavila naročniški sistem, ki primerjanje časov in dostop do lestvice najhitrejših kolesarjev na določenih odsekih omogoča le naročnikom. Po besedah ljudi, ki stojijo za najpriljubljenejšo kolesarsko aplikacijo so stroški razvoja presegli prihodke in temu primerno je bila predstavljena naročniška funkcija.

Ob predstavitvi naročnine, ki je razjezila mnoge uporabnike, so pri Stravi obljubili, da bodo aplikacijo še naprej razvijali. Dogovora so se držali. Funkcija ‘lokalne legende‘ bo, tako kot večina drugih, na voljo le naročnikom. Ti bodo lahko dostopali do lestvice največkrat prepeljanega odseka, prav tako pa bodo lahko primerjali svoje rezultate z rezultati drugih.

Naziv ‘lokalne legende’ prinaša tudi ustrezno značko. vir: twitter

Lestvica bo ločena za kolesarje in kolesarke. Oseba, ki bo v razmiku 90 dni največkrat prevozila določen odsek, bo za izbrani del trase prejela značko ‘lokalne legende’. Za razliko od ostalih ‘tekmovanj’ na Stravi, pri novi funkciji ni pomemben čas oziroma hitrost s katero kolesar prevozi odsek, važno je le število prečenj.

‘Lokalne legende’ se bodo danes testno pojavile v sedmih ameriških zvezdnih državah. Kmalu naj bi nato sledila širitev preko celotnih ZDA, sočasno pa naj bi funkcija prišla tudi v Evropo. Prve na evropskem seznamu držav so Velika Britanija, Francija, Španija in Nemčija, postopoma pa bi funkcija zaživela še v ostalih državah. Točen datum prihoda na slovenski trg ni znan.

Prejšnji članekUAE Emirati razkrili razpored kolesarjev za grand toure
Naslednji članekNajvečje dirke in njeni favoriti