Strade Bianche odpovedana

Nova žrtev epidemije koronavirusa je italijanska dirka Strade Bianche, ki bi morala biti izvedena to soboto 7. marca, a je bila danes uradno odpovedana. Njena odpoved je v zraku visela že nekaj časa, a so organizatorji RCS Sport z odločitvijo čakali do konca, v upanju na izboljšanje stanja. Italijani so mednarodno kolesarsko zvezo že zaprosili za določitev novega datuma.

Mnoge ekipe so odločitev o nesodelovanju na dirki sprejele že pred uradno odpovedjo, včeraj so to sporočili pri Jumbo – Vismi, že dan prej pa pri Ineosu, kjer so, v čast preminulemu Nicu Portalu, odpovedali nastope na vseh marčevskih dirkah.

Koronavirus je urnik tekmovanj spremenil tudi Ag2r La Mondialu, kjer so se poslovili od dirk Tirreno – Adriatico in Milano – San Remo. Obe dirki prav tako spadata pod okrilje RCS Sporta, ki pa zaenkrat njune usode še ni komentiral, a če gre sklepat po dosedanjih izkušnjah, obe čaka enaka usoda kot Strade Bianche. V pomoč ni niti odredba italijanske vlade, ki je včeraj sprejela odločitev, da prepove vse športne dogodke oziroma morajo biti le-ti odigrani za zaprtimi vrati. V kolesarstvu to seveda ni mogoče, zato gre pričakovat velik val odpovedi.

Dirke v ostalih državah zaenkrat ostajajo v koledarju po prvotnem planu, tako lahko v nedeljo pričakujemo štart francoske dirke Pariz – Nica, kjer se bo prvič v letošnji sezoni predstavil tudi Primož Roglič. Slovenec bo eden izmed osrednjih favoritov za končno zmago, kljub nekoliko okrnjeni konkurenci pa bo delo vse prej kot lahko.

Prejšnji članekJumbo – Visma izpušča dirke v Italiji
Naslednji članekVal odpovedi se nadaljuje, novi žrtvi Milano – San Remo in Tirreno – Adriatico