Sepp Kuss preživel še zadnji ključni dan in pred nedeljsko parado potrdil skupno zmago

Razgibane etape, kot je bila 20. etapa Dirke po Španiji, ne ustrezajo Seppu Kussu. A Američan je preživel izzive zadnje ‘resne’ etape dirke in potrdil skupno zmago. Hkrati sta tudi Jonas Vingegaard in Primož Roglič Jumbo-Vismi zagotovila vsa mesta na stopničkah.

Etapa, ki so jo mnogi opisali kot španski Liege-Bastogne-Liege je postregla z zadnjo priložnostjo za ubežnike, ki jih je Jumbo-Visma z veseljem spustila v lov za etapno zmago. Na ta način so si zagotovili nekoliko lažji dan, ki je ustrezal Seppu Kussu (Jumbo-Visma).

Američan je poudarjal, da mu trase, kjer se cesta stalno dviga in spušča, niso pri srcu. Tudi v preteklosti je imel na njih težave, a tokrat je bil v drugačni vlogi, hkrati pa je lahko računal na pomoč ekipe.

Medtem ko so se ubežniki v ospredju udarili za etapo, je bila skupina favoritov še 10 minut oddaljena od cilja. Pravih napadov v njej nismo videli in redke poskuse pospeševanj sta Primož Roglič in Jonas Vingegaard (oba Jumbo-Visma) hitro zatrla.

Kuss je tako lahko užival v zadnjih kilometrih vožnje proti največjemu uspehu kariere. Trojica nizozemske ekipe je v zaključnih metrih nekoliko zaostala in poskrbela za zgodovinsko fotografijo, v kateri objeti prečkajo ciljno črto.

Jutri Seppa Kussa in ostale čaka le še parada šampionov na ulicah Madrida, ki pa ne bo prinesla spremembe na vrhu skupnega seštevka. Dirko bo na drugem mestu zaključil Jonas Vingegaard, tretji pa bo Primož Roglič.

Wout Poels ugnal Remca Evenepoela

Nekoliko v senci uspeha Seppa Kussa se je odvil boj za etapno zmago, ki je postregel z izjemno zanimivim dogajanjem. Peterica kolesarjev se je v zaključku oddaljila od ubežne skupine in složno vozila vse do zaključka.

V ospredju je bil tudi Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step), ki je lovil četrto etapno zmago na letošnji dirki. Na papirju je bil najhitrejši v šprintu, a Wout Poels (Bahrain Victorious) je imel drugačne načrte.

Nizozemec je šprint začel že 300 metrov do cilja in si po izvozu iz ovinka ustvaril nekaj metrov prednosti. To je zadostovalo, da je do ciljne črte zadržal minimalno prednost in ugnal Evenepoela.

Prejšnji članekPrezgodnje veselje Carini Schrempf odneslo uspeh kariere
Naslednji članekPrimož Roglič: “Lepo je videti, kako se fantje, kot sta Jonas in Sepp, razvijajo in prevzemajo mojo vlogo”