Šef Van der Hoorna: »Vedeli smo, da če se mu ponudi najmanjša možnost zmage, jo bo izkoristil«

Taco van der Hoorn je z včerajšnjim pobegom, ki mu je prinesel etapno zmago, navdušil kolesarski svet. Ravnodušen seveda ni ostal niti šef ekipe Intermarche-Wanty-Gobert, ki pravi, da so Nizozemca na dirko poslali prav zaradi njegovih sposobnosti izkoriščanja ponujenih priložnosti.

Taco van der Hoorn je tretjo etapo Dirke po Italiji v celoti preživel v begu in se na koncu s štirimi sekundami prednosti pred glavnino veselil zmage. Nizozemec v cilju ni mogel verjeti, da mu je uspelo, kasneje je tudi priznal, da se je šele dobrih 100 metrov do cilja začel zavedati, da bo prišel do zmage.

Z zmago je sebi in ekipi prinesel prvo zmago na Grand Touru, za belgijsko moštvo pa je bila to sploh prva zmaga v elitnem World Tour razredu. A če se je mnogim zdelo, da je Van der Hoorn zmagal po naključju, tega zagotovo ne mislijo v njegovem moštvu.

»Na ravnini je dober kolesar in bil je v najboljši možni formi. Na Dirko po Italiji smo ga pripeljali prav zato, da izkoristi priložnosti, kot je bila današnja,« je po etapi povedal športni direktor Valerio Piva.

Krik veselja ob prečkanju ciljne črte. (vir: twitter)

Italijanski strokovnjak je v intervjuju za televizijsko postajo RAI povedal, da so pred etapo v moštvu skovali načrt, ki bi Van der Hoornu omogočil priložnost za napad na etapno zmago. Zaradi pomanjkanja kvalitete v šprintih in gorah so pobegi namreč edina priložnost za Intermarche-Wanty-Gobert, da se vmeša v boj za etapne zmage.

»Takšne priložnosti moramo izkoriščati, saj tukaj nismo najmočnejša ekipa in ne tekmujemo v šprintih ali na vzponih. Napadom se moramo priključiti takoj po tabli za štart, kar je bila tudi ideja današnje taktike.«

Van der Hoorn z uspehom svojih šefov ni presenetil, saj vedo, za kako kakovostnega kolesarja gre. A v kolesarstvu je kdaj potrebno tudi nekaj športne sreče, ki se je včeraj nasmehnila Nizozemcu.

»Vedeli smo, da če se mu ponudi najmanjša možnost zmage, jo bo izkoristil. Zelo smo ponosni nanj,« je še dodal Piva.

Prejšnji članekUbežnik Van der Hoorn snedel etapno zmago šprinterjem
Naslednji članekDombrowski zmagovalec četrte etape, Tratnik peti, Alessandro De Marchi pa novi vodilni na Giru