Sebastian Molano kolumbijski junak

V Duitami se je končala druga etapa dirke po Kolumbiji, kjer je v zaključnem šprintu slavil domačin Sebastian Molano. Član UAE Emiratesov je brez večjih težav pometel s konkurenco in navdušil rojake v občinstvu.

Dobrih 150 kilometrov dolga povsem ravninska etapa ni ponudila z večjimi presenečenji. Trije ubežniki, ki so bežali od prvega kilometra dalje, so svoje delo opravili povsem v zaključku etape, ko jih je pet kilometrov pred ciljem ujela glavnina. Ta je na krilih Ineosa, ki je v zadnje tri kilometre skušal varno spraviti svojega aduta Egana Bernala, dobesedno letela in ubežnikom niti za trenutek dopustila upanja na zmago.

Sebastian Molano nadaljuje dober začetek sezone UAE Emiratesov. vir: Twitter

V zadnji kilometer je nato glavnino popeljal Bob Jungles, član Deceuninck – Quick Stepa, ki je imel za seboj Juliana Alaphilippa in ekipnega šprinterja Alvara Hodega. Na žalost belgijske ekipe sta se rezervoarja tako Junglesa kot Alaphilippa izpraznila zelo hitro, tako, da je Hodeg zgodaj ostal sam, kar je z napadom izkoristil Sebastian Molano, ki si je privozil prednost dolžine kolesa in tako brez večjih težav slavil. Tretje mesto je zasedel član Israel Start-Up Nationa Itamar Einhorn.

Jutri je na sporedu tretja etapa, ko se bodo kolesarji prvič spopadli s kolumbijskimi klanci. Kategorizirana bosta dva vzpona, oba četrte kategorije, vmes pa bodo kolesarji prekolesarili še nekaj »brezplačnih« vzponov. Zaradi položnih zadnjih 30 kilometrov se vseeno pričakuje, da bodo kolesarji v zaključek prikolesarili skupaj in se bodo za etapno zmago zopet udarili šprinterji.

KONČNI REZULTATI ETAPE:

1. MOLANO Sebastian (UAE Emirates)
2. HODEG Alvaro (Deceuninck – Quick Step)isti čas
3. EINHORN Itamar (Israel Start-Up Nation)isti čas
4. RESTREPO Jhonatan (Androni Giocattoli)isti čas
5. AVILA Edwin (Israel Start-Up Nation)isti čas
Prejšnji članekIneos svoje vrste okrepil s preizkušenim veteranom
Naslednji članekThibaut Pinot, dobrodošel nazaj!