Sam Oomen o zabavi po Dirki po Italiji: “Primož Roglič obožuje pivo”

Po treh tednih dirkanja čez drn in strn v slabem in še slabšem vremenu je končna zmaga velik obliž na rane, ki jih je dirka prinesla. Primož Roglič se je po osvojitvi rožnate majice z ekipo upravičeno poveselil, Sam Oomen pa razkriva, da fantje prav veliko tisto noč niso spali.

Zmaga Primoža Rogliča je vsem v ekipi Jumbo-Visme pomenila ogromno. To se je lahko razbralo na njihovih obrazih ob spremljanju vzpenjanja Slovenca proti cilju na Svetih Višarjah, kjer je spisal eno najlepših kolesarskih zgodb.

Sam Oomen, Rogličev klubski kolega in ena izmed rezerv, ki so tik pred zdajci prišli na Dirki po Italiji, se je v podkastu Live Slow Ride Fast spomnil trenutkov z zadnjih dni dirke, v kateri so člani ekipe proslavili zmago svojega kapetana.

“Če si imel tisti dan oblečen dres Jumbo-Visme, si bil napol Slovenec,” se je kronometra na Svete Višarje spomnil Nizozemec in nadaljeval z zgodbo o zabavi.

“Če si imel tisti dan oblečen dres Jumbo-Visme, si bil napol Slovenec.” (vir: Twitter)

“Na koncu nas je na zabavi ostalo šest ali sedem. Primož je bil eden izmed borcev. In Primož obožuje pivo, a le, če ni brezalkoholno. Ker to ni normalno pivo, kajne?” je še v šali dodal 27-letnik.

Oomen je povedal tudi, da so v ekipi zaupali v Rogliča vse do konca, a da sam v tovrstnih trenutkih ne želi svojih pričakovanj dvigati previsoko. Poistovetil se je z besedami kapetana, ki je ves čas poudarjal, da je važno le, da varno pride do Rima in da v prestolnici nosi rožnato majico.

“Imeli smo veliko zaupanja v Primoža, a v moji naravi je, da ostajam previden. Tudi sam je rekel še po zadnjem kronometru, da je potrebno, zaradi vsega, kar se je dogajalo pred dirko, še vedno priti varno do cilja v Rimu.”

“Na srečo se je vse izteklo po načrtih, vključno z nekdanjim smučarskim skakalcem, ki je bil na pravem mestu, ko se mu je snela veriga,” je še povedal Oomen in zaključil še z zadnjo podrobnostjo o zabavi, ki so si jo priredili člani ekipe.

“V sobo sem prišel okoli pol štirih zjutraj in mogel nato še spakirati celoten kovček. In ob pol sedmih sem bil že nazaj v taksiju,” je še dodal.

Prejšnji članekTadej Pogačar uradno odpovedal dirko Po Sloveniji, za Tour ga ne skrbi
Naslednji članekJonas Vingegaard in drugi favoriti za Dirko po Francijo ta teden pod drobnogledom