Sam Bennett tudi v Španiji najmočnejši šprinter

Sam Bennett po osvojitvi zelene majice na Dirki po Franciji, tudi na Vuelti opravičuje status najmočnejšega šprinterja. Irec je v zaključnem šprintu zbral največ moči in se veselil zmage na prvi šprinterski etapi letošnje Dirke po Španiji.

Po treh dneh gora je bila trasa četrte etape končno namenjena šprinterjem. Redke priložnosti, ki jim bodo letos ponujene, najhitrejši kolesarji v karavani ne bodo zapravljali, zato tudi danes niso ničesar prepustili naključju.

Glavnina je ves čas nadzirala četverico kolesarjev, ki se je danes pognala v lov za nemogočim. Prednost je sicer na neki točki znašala visoke štiri minute, a ekipe šprinterjev so jo kmalu zmanjšale.

Tako kot v preteklih dneh je tudi danes karavano premetaval močan veter, ki je dosegal hitrost 80 km/h. Kolesarji so bili previdni in niso dopustili, da bi se skupina raztrgala. Veter se je nato umiril in z njim se je umirila tudi napetost v glavnini.

Petnajst kilometrov do cilja je bila karavana spet skupaj. Ubežniki so svoje opravili in v ospredje so prišli favoriti za etapno zmago. Skozi zadnjih pet kilometrov je glavnino vodila Bora-hansgrohe, ki je računala na Pascala Ackermanna. Široka cesta je sicer omogočala varen vstop v zaključek etape, hkrati pa je ekipam omogočila tvorjenje lastnih šprinterskih vlakov.

Najbolje se je v zaključku znašel Sam Bennett, ki je bil pred začetkom šprinta dobro postavljen. Prvi je s šprintom sicer začel Jasper Philipsen, a kot se je kasneje izkazalo je bil njegov napad nekoliko prezgoden. Tik pred ciljno črto je mimo njega priletel Bennett in mu preprečil prvo zmago na Grand Touru.

Favoriti za končno zmago so danes preživeli miren dan. Svojo nalogo – varno priti v cilj – so vsi izpolnili brez večjih težav, tako da v skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Primož Roglič je etapo zaključil na 19. mestu.

Prejšnji članekProtest kolesarjev zaznamoval 19. etapo Gira
Naslednji članekPogled se z Gira počasi seli k Vuelti