Rohan Dennis: Jumbo-Visma premika meje, legalno, seveda

Rohan Dennis ima za seboj prvo sezono v dresu Jumbo-Visme. Čeprav ta zaradi bolezni ni šla povsem po njegovem načrtu, pa ne skriva navdušenja nad novo ekipo. Sam meni, da so Nizozemci razred ali dva nad vso konkurenco.

Avstralski zvezdnik Rohan Dennis je v svoji karieri zamenjal že kar nekaj ekip. Večinoma je šlo za vrhunska moštva, med njimi tudi Ineos Grenadiers, a kot pravi sam, nobena ekipa ni na nivoju Jumbo-Visme.

Nizozemska zasedba je v zadnjih letih naredila precej velik korak naprej. Po besedah 32-letnika so postali tehnično najboljša ekipa, od katere kopira tudi njegovo staro moštvo.

Mislim, da v kratkem ne bo nihče prehitel Jumba. Gre za velikansko razliko in ekipa premika meje, legalno, seveda, da iz kolesarjev izvleče najboljše predstave,” je bil navdušen Avstralec.

“Jumbo je dobra ekipa zame. Vse je optimizirano do točke, da si za neuspešne nastope kriv sam, kar je odlično. To doda nekaj pritiska na športnika, a tovrstno odgovornost kot profesionalec že imaš tako ali tako.”

“Raje vidim, da je tako, kot da prideš na dirko in tvoje kolo ni pravilno sestavljeno, se zlomi ali pa gre za drugorazredno opremo, ki te spravi v podrejen položaj.”

Rohan Dennis je delovanje ekipe lahko spoznal v 49 tekmovalnih dneh, ki jih je zbral v minuli sezoni. V njej je sicer pokazal nekoliko manj, kot je bilo pričakovano ob prestopu, a dobršen del tega lahko pripišemo bolezni.

Na Dirki po Švici je Denis staknil Covid-19, zaradi katerega je dirko zapustila celotna ekipa. (vir: twitter)

Na Dirki po Švici je staknil bolezen, zaradi katere je predčasno končal z nastopi in moral prekiniti trening. Zdravstveno stanje se je poslabšalo v najslabšem možnem trenutku, tik pred Dirko po Franciji.

Avstralec forme ni uspel dvigniti nazaj na nivo, ki ga je dosegel pred boleznijo. Na lastni koži je tako spoznal krutost športa, saj je izgubil mesto v ekipi za Dirko po Franciji. To je sprejel z razumevanjem, saj je tudi sam občutil, da pred dirko ni povsem 100-odstoten.

Nič ni zagotovljeno, niti eno mesto ni zagotovljeno. Letos pred Tourom nisem bil povsem zdrav in pripravljen. Bilo je le, ‘okej, kul, izpadel si’, in Nathan [Van Hooydonck] je zavzel mesto ter navdušil. Tako da, vedno je nekdo pripravljen,” je pojasnil.

Dennis je vseeno izkusil nastop na Grand Touru v novi ekipi. Uvrstil se je v osmerico za Dirko po Španiji, kjer je služil kot pomočnik Primoža Rogliča. Slovenec je žal zaradi padca dirko predčasno končal in zmage se je veselil Remco Evenepoel, na katerega bo morala biti ekipa pozorna tudi v prihodnje.

Dennis je nastopil na Dirki po Španiji, kjer je odkril slabost Remca Evenepoela. (vir: twitter)

Avstralec priznava, da je Remco Evenepoel eden boljših kolesarjev v karavani, a hkrati meni, da ima tudi nekaj slabosti. Ena izmed njih se je pokazala ravno na Dirki po Španiji.

“Tehnični spusti. Ne želiš izkoriščati tekmečeve smole s padcem, ki ga je doživel na spustu [v 12. etapi], a bil je trenutek slabosti. Ne bomo mu kar pustili, da zmaga.”

“Del športa je, da najdeš slabosti in jih skušaš izkoristiti. Pred padcem na spustu ni kazal slabosti, po padcu pa je bil nekoliko živčen. Prišlo je do manjših težav.”

“V etapi, na kateri je v zaključku Primož padel, so se pokazale težave Remca. Bilo je nekoliko bolj tehnično, nekoliko zapleteno in živčno, in tam je začel drseti nazaj in izgubljati položaj. Na srečo je imel 3 kilometre pred ciljem predrto zračnico,” je še pripomnil Dennis.

Prejšnji članekGeraint Thomas po razkritju trase Dirke po Franciji odločen, da se preizkusi na Dirki po Italiji
Naslednji članekJumbo-Visma bo zamenjala tudi opremljevalca očal