Roglič na Touru brez pomoči Laurensa De Plusa

Pred nadaljevanjem sezone na dan prihajajo prve posledice prekinitve sezone. Jumbo-Visma je ekipo za Dirko po Franciji objavila že pred sezono, a jo je sedaj delno spremenila. Izpadel je Laurens De Plus, ki je se je v preteklih mesecih boril z boleznijo.

De Plus velja za enega najboljših gorskih pomočnikov, kar jih premore nizozemska ekipa. Svojo vrednost je dokazal lansko leto na Touru, ko je Stevenu Kruijswijku pomagal do tretjega mesta. Že pred tem je bil mišljen kot oproda Primožu Rogliču na Dirki po Italiji, a je na sedmi etapi zaradi bolezni odstopil.

Tudi letos bo torej Rogliča in De Plusa razdvojila bolezen slednjega. »Laurens je zaostal zaradi zdravstvenih težav. Skušali ga bomo ustrezno pripraviti za nastop na Giru,« je povedal športni direktor Merijn Zeeman.

De Plusa bo v Franciji zamenjal George Bennett. vir: Twitter

Prosto mesto na Touru bo zasedel George Bennett. Gre za dobrega hribolazca, ki bo v gorah pomagal trojici Roglič-Dumoulin-Kruijswijk. Po opravljeni dolžnosti na Touru bo Bennett odšel še na Dirko po Italiji, kjer bo nastopal v vlogi kapetana. Njegov prvi pomočnik bo Laurens De Plus.

Med koncem Toura in začetkom Toura bo le 13 dni. To pomeni, da bo moral Bennett, v kolikor se v Italiji želi boriti za najvišja mesta, svoje moči porabljati zelo racionalno. Glede na številne kvalitetne pomočnike, ki bodo odpotovali na Tour (Sepp Kuss, Robert Gesink, Wout van Aert), bi lahko pričakovali, da bo Bennett v zadnjem tednu vozil nekoliko v ozadju.

Pri Jumbo-Vismi so pripravljeni tudi na morebitne nadaljnje spremembe. Mike Teunissen, ki je lani rumeno majico nosil dva dni, je bil imenovan kot prva rezerva. Nizozemec se bo na višinskih pripravah pridružil ekipi, ki se bo pripravljala na francosko pentljo.

Prejšnji članekSagan z dvojčkom Tour-Giro
Naslednji članekJumbo-Visma in Bianchi končujeta skupno zgodbo