Ricarda Bauernfeind presenetila glavnino ji odnesla etapno zmago

Pri 23 letih se Ricarda Bauernfeind veseli presenetljive, a zaslužene zmage. Pogumen napad 35 kilometrov pred ciljem je pretvorila v uspeh kariere in z njim presenetila še samo sebe.

Na peti etapi Dirke po Franciji smo pričakovali šprint glavnine, a na razočaranje mnogih šprinterk do njega ni prišlo. Na presenečenje vseh je zmago odnesla pogumna napadalka Ricarda Bauernfeind (Canyon-SRAM).

Nemka je napadla dobrih 35 kilometrov pred ciljem, ko je bil na sporedu zahteven vzpon z odbitnimi sekundami na vrhu. Vrh je zanesljivo osvojila prva in na spustu in v dolini prikazala svoje sposobnosti kronometra.

Prednost, ki si jo je ustvarila, ni padala, čeprav se je v lov za njo podala ena najboljših kronometristk na svetu Marlen Reusser (SD Worx). Švicarka se je trudila preseliti do Nemke, a mlada Ricarda Bauernfeind je zdržala.

V cilj je zapeljala 22 sekund pred zasledovalkami, med katerimi je bila naposled najhitrejša prav Marlene Reusser, ki je v šprintu za drugo mesto prehitela Liane Lippert (Movistar).

Zredčeno glavnino je deset sekund kasneje v cilj pripeljala Lotte Kopecky (SD Worx), ki je storila dovolj, da je zadržala rumeno majico na svojih ramenih.

Najbližja zasledovalka Kopecky je po današnji etapi postala Ashleigh Moolman (AG Insurance-Soudal Quick-Step), ki je na letečem cilju odnesla še zadnje odbitne sekunde. Na tretje mesto se je prebila Elisa Longo Borghini (Lidl-Trek), ki zaostaja 51 sekund.

Največja poraženka današnjega dne je zagotovo Demi Vollering (SD Worx), ki je zaradi vožnje v zavetrju avtomobila po menjavi predrte zračnice, prejela 20 sekund kazni. Nizozemka je tako z drugega mesta zdrsnila na sedmo mesto in ima 1:03 zaostanka za rumeno majico.

Prejšnji članekChris Horner: ”Če Primož Roglič želi osvojiti Tour, mora zapustiti Jumbo-Vismo”
Naslednji članekTadej Pogačar si želi počitka in izpušča premierno evropsko prvenstvo za hribolazce