Prvo etapo najbolje zaključil Irec Bennett

Prva etapa Paris-Nice se je zaključila s  šprintom, v katerem je etapo dobil Sam Bennett. 800 metrov pred ciljem se je zgodil padec.

Po slabih štirih urah dirkanja v Franciji, so se za etapno zmago udarili šprinterji, v katerem je konkurenco ugnal Irec Sam Bennett (Deceuninck- Quick- Step), drugi je bil Arnaud Demare (Groupama FDJ), tretji pa Mads Pedersen (Trek-Segafredo). Edini Slovenec Primož Roglič se je skozi cilj pripeljal v času zmagovalca.

Dogajanje se je začelo že zgodaj, ko se je po eden izmed favoritov za končno zmago Richie Porte (Ineos Grenadiers) po padcu v začetku etape odločil, da odstopi. V nadaljevanju so se zgodili številni poskusi napadov in pobegov, vendar je glavnina vse nadzirala.

Irec Bennett je etapo dobil z izjemnim šprintom, saj je pametno napadel iz zaveterja drugih kolesarjev. Ugnal je kar nekaj odličnih šprinterjev, med drugim Demarea in Pedersena.

Slovenski favorit Primož Roglič se je skozi ciljno črto pripeljal brez kakšnihkoli težav v času zmagovalca. Ostal je sicer brez enega glavnih konkurentov za skupno zmago, a pot do vrha kljub temu ne bo lahka.

Jutri kolesarje čaka ravninska 188 kilometrov dolga etapa. Štartali bodo iz Oinville-sur-Montcienta in končali v Amillyju. Na koncu se bodo zopet pomerili šprinterji, tako, da sprememb med favoriti ne pričakujemo. Glavni favorit za zmago bo zopet današnji zmagovalec Bennett.

Prejšnji članekPariz-Nica: Sezono začenja tudi Primož Roglič
Naslednji članekRoglič že izgubil enega glavnih tekmecev za končno zmago