Primož Roglič že letos po zgodovinski dosežek?

Primož Roglič je vse od zmage na Dirki po Italiji tarča vprašanj, kje ga bomo lahko gledali v prihodnje. Napovedi za Dirko po Franciji se za zdaj še izmika, bi pa glede na zadnje govorice lahko že letos lovil zmago na Dirki po Švici in v primeru zmage postal prvi kolesar z vsemi sedmimi zmagami na največjih enotedenskih dirkah.

Pariz-Nica, Tirreno-Adriatico, Dirka po Kataloniji, Dirka po Baskiji, Dirka po Romandiji in Kriterij Dauphine. Šest dirk, ki jih je Primož Roglič že osvojil. Do zgodovinskega podviga, da bi kot prvi kolesar na svetu osvojil vseh sedem največjih enotedenskih dirk, mu manjka še Dirka po Švici, ki bi jo lahko napadel že letos.

Švicarska preizkušnja se bo začela 11. junija, zaradi česar bi imel Roglič za počitek precej malo časa. A kot poroča švicarski RSI, naj bi bila odločitev že sprejeta in se čaka le še uradna potrditev Rogličevega nastopa.

Če bo Slovenec na 8-dnevni dirki resnično nastopil, se bo tam znova srečal z Remcom Evenepoelom. Prav Belgijec bi bil verjetno največja ovira Rogliča na poti do zmage, a glede na formo, ki jo je kazal v zadnjem tednu Gira, je tudi Evenepoel povsem premagljiv.

Dirka po Švici se bo sicer začela in končala z vožnjo na čas, med njima pa bo na sporedu še šest razgibanih etap tudi z nekaterimi peklenskimi vzponi.

Roglič sicer v primeru nastopa na Dirki po Švici ne bi imel podrejene celotne ekipe, saj bo tam nastopal tudi Wout van Aert, ki si prav tako želi vloge kapetana. V zadnjih sezonah je na tedenskih dirkah kazal dobre predstave in se držal visoko tudi v skupnem seštevku, česar si želi tudi v Švici.

Kako točno bi delovala dinamika znotraj ekipe, bi videli šele na dirki sami. Če bo ekipa Rogliča poslala v boj za zgodovinsko zmago, ga bo pri tem tudi podprla, hkrati pa bo morala nuditi pomoč tudi Van Aertu. Najverjetneje bi nato cesta odločila, kdo je prvi kapetan.

Prejšnji članekSe na Dirki po Španiji obeta nov boj Primoža Rogliča in Gerainta Thomasa?
Naslednji članekJulian Mertens po nesreči med treningom v umetni komi