Primož Roglič začel z 12. mestom, zmaga pričakovano Filippu Ganni

Uvodna etapa dirke Tirreno-Adriatico je postregla s posamično vožnjo na čas, v kateri je bil prepričljivo najhitrejši domačin Filippo Ganna. Primož Roglič je dobro opravil svoje delo in na mokri cesti zasedel 12. mesto.

Neverjetni Filippo Ganna (Ineos Grenadiers) je znova dokazal, da je v vožnji na čas razred nad vsemi. Uspešno je izkoristil nekoliko boljše vremenske razmere in na le 11,5 kilometra dolgi trasi najbližjega zasledovalca ugnal za kar 28 sekund. Lennard Kamna (Bora-hansgrohe) je lahko le pokimal in sprejel današnje druge mesto.

Prvo etapo je sicer precej zaznamoval spremenljivo vreme. Na uvodu etape so se kolesarji spopadali z neurjem, vmes je za nekaj minut celo padala toča in proga je tudi s pomočjo stranskega vetra postala precej počasnejša.

V mokrem vremenu je svojo preizkušnjo začel tudi Primož Roglič (Jumbo-Visma), ki pa je večji del trase prevozil v suhem vremenu, a cesta je bila še vedno mokra. Svojo nalogo je opravil dobro in v cilju zasedel drugo mesto.

Kmalu po nastopu Slovenca se je pokazalo sonce in umiril veter. Kolesarji so eden za drugim postavljali boljše čase in se uvrščali pred Rogliča ter ga tako potiskali po lestvici navzdol. Kot zadnji se je preden vrinil Ganna in njegov zaostanek povečal na 49 sekund, kar ga je uvrstilo na končno 12. mesto.

Roglič je bil danes drugi najboljši kolesar ekipe. Za sekundo boljši čas je postavil Wilco Kelderman (Jumbo-Visma), ki bi lahko prevzel vodilno vlogo v ekipi. Wout van Aert (Jumbo-Visma), ki naj bi bil kapetan ekipe v Italiji, je odvozil precej podpovprečno vožnjo na čas in si nabral 1:14 zaostanka. Sicer je poudaril, da ne bo vozil na vso moč, a tovrstnega zaostanka si verjetno vseeno ni želel.

Drugi Slovenec na dirki Luka Mezgec (Jayco Alula) je vožnjo na čas vzel z rezervo in poskrbel le, da je ostal znotraj dovoljenega zaostanka. Na koncu je pridelal 1:30 zaostanka, kar je zadostovalo za 75. mesto.  

Prejšnji članekTirreno-Adriatico: Štarti časi vožnje na čas
Naslednji članekPogačar ukradel še šest sekund; etapa Pedersenu