Primož Roglič si bo pred Dirko po Franciji vzel dva meseca »počitka«

Primož Roglič bo pred Dirko po Franciji nastopil le še na treh enodnevnih klasikah, nato pa za dva meseca prekinil dirkanje. Izpustil bo obe glavni pripravljalni dirki – Kriterij Dauphine in Dirko po Švici – in tako v Francijo prišel povsem spočit.

Po težavah na lanskem Kriteriju Dauphine, ko je le deset dni pred pričetkom Dirke po Franciji grdo padel in je bil njegov nastop na francoski pentlji dolgo časa pod vprašajem, se je Primož Roglič (Jumbo-Visma) letos odločil za drugačen pristop. Pred glavnim ciljem sezone bo kot eden redkih favoritov dva meseca povsem odsoten z dirk in se bo v tem času raje podal na višinske priprave.

Pred Kisovčanom so v naslednjem tednu tri enodnevne preizkušnje. Sklop klasik bo začel na Nizozemskem, kjer bo v nedeljo nastopil na Amstel Gold Racu, nato ga tri dni kasneje čaka debi na Valonski puščici, prihodnjo nedeljo pa bo branil zmago na Liege-Bastogne-Liegu.

Športni direktor Jumbo-Visme Frank Maassen je danes potrdil, da bo Liege-Bastogne-Liege zadnja Rogličeva dirka pred Tourom. Kot je povedal, želijo svojega asa v Francijo poslati čim bolj svežega, hkrati pa mu bo počitek pomagal tudi pri ohranjanju svežine pred olimpijskimi igrami, ki so na sporedu šest dni po koncu Dirke po Franciji.

»Lani je dirkal zelo veliko,« je povedal Maassen in imel ob tem v mislih lanski Rogličev nastop na Touru in Vuelti. »Ta dva meseca brez dirkanja mu bosta omogočila, da ohrani nekaj svežine potrebne za nastop na Dirki po Franciji in olimpijskih igrah, ki bosta zanj glavna cilja

»Tako smo se odločili in če se ne zgodi kaj nepričakovanega, do sprememb ne bo prišlo,« je še pojasnil Maassen, ki bo najverjetneje zavzel eno izmed dveh mest športnega direktorja na Dirki po Franciji.

Roglič bo konec maja odpotoval na višinske priprave v Tignes, kjer se bo tudi končala 9. etapa Dirke po Franciji. Tam se mu bodo po koncu Kriterija Dauphine (6. junij) pridružili še ostali sotekmovalci, s katerimi bo na višini treniral vse do 20. junija.

Dirka po Franciji se bo začela 26. junija na severozahodu Francije. Štart dirke bo gostila Bretanija, natančneje mesto Brest.

Prejšnji članekVožnja v nedovoljenem položaju dva kolesarja izločila iz dirke
Naslednji članekZmagovalni dres Jumbo-Visme za Dirko po Franciji je izbran!