Primož Roglič prvi na vrhu Angliruja, Sepp Kuss za las zadržal rdečo majico

Jumbo-Visma je s trojno zmago znova potrdila svojo prevlado na Dirki po Španiji. Etapna zmaga je tokrat pripadla Primožu Rogliču, ki je v cilj pripeljal pred Jonasom Vingegaardom. Sepp Kuss je na vzponu zaostal, a uspešno zadržal rdečo majico.

Angliru je znova postregel z izjemnimi boji, ki pa so se tokrat odvili znotraj ene same ekipe. Jumbo-Visma je svoje kapetane pustila, da dirkajo in videli smo dramo, ki jo redko vidimo ob prevladi zgolj ene ekipe.

Na peklenskem vzponu se je skupina favoritov povsem zredčila in v ospredju so ostali le trije kolesarji Jumbo-Visme in trije kolesarji Bahrain Victoriousa. Slednji so kmalu popustili in moč Jumbo-Visme je bila še enkrat več potrjena.

Tokrat je prvi pospešil Primož Roglič (Jumbo-Visma), ki pa si večje prednosti ni uspel privoziti. Tako sta se mu v zavetrje kmalu pripeljala Sepp Kuss (Jumbo-Visma) in Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) in trojica je nekaj časa vozila skupaj.

Sepp Kuss je nato začel popuščati, a klubska kolega sta se odločila, da nadaljujeta z akcijo in rdečo majico pustita za seboj. Zaostanek Američana se je povečeval, a nato mu je na pomoč priskočil Mikel Landa (Bahrain Victorious) in dvojica je uspešno začela nadzorovati zaostanek.

Roglič in Vingegaard sta na ciljno ravnino pripeljala skupaj in pravega boja za etapo ni bilo. Danec je ostal v ozadju in Roglič je prišel še do svoje druge etapne zmage na letošnji dirki.

Devetnajst sekund kasneje je v cilj na tretjem mestu prišel Sepp Kuss in si zagotovil pomembne 4 odbitne sekunde. S tem je poskrbel, da je v skupnem seštevku ostal na vrhu in ohranil 8 sekund prednosti pred Vingegaardom.

Roglič se je z današnjo zmago približal vodilnemu Kussu na 1:08, a zdi se, da se bo o zmagovalcu odločalo predvsem med Kussom in Vingegaardom.  

Prejšnji članekSepp Kuss: “Ne želim, da mi je zmaga na Vuelti podarjena”
Naslednji članekBodo pri Jumbo-Vismi le našli slogo?