Primož Roglič prejel zlati red za zasluge

Primož Roglič je v ponedeljek dopoldne, s strani predsednika države Boruta Pahorja, prejel zlati red za zasluge. Državno odlikovanje je prejel zaradi izjemnih dosežkov na področju športa.

Slovenski kolesar Primož Roglič se je dopoldne v družbi najbližjih zglasil v predsedniški palači. Tam je bil odlikovan z zlatim redom za zasluge, ki ga je prejel zaradi izjemnih dosežkov na področju športa, uveljavljanja Slovenije na svetovnem športnem prizorišču in navdiha, ki ga s svojim početjem vnaša med prebivalce Slovenije.

Odlikovanje mu je podelil predsednik države Borut Pahor. V uradu predsednika države so Rogliča označili za junaka slovenskega kolesarstva.

Primož Roglič iz Kisovca pri Hrastniku je s svojo športno zgodbo in osebnostjo osvojil slovenska srca ter postal junak slovenskega kolesarstva. S spremljanjem njegovih nastopov na letošnji in lanski dirki po Franciji ter letošnji dirki po Španiji smo spoznali nepredvidljivost kolesarskih dirk in hkrati začutili, kako zelo ga imamo radi.”

Predstavlja zgodbo uresničenih želja, ki so posledica trdega dela in osredotočenosti. Zanj je šport odlična popotnica za življenje in ena najlepših iger, kar jih pozna svet. Nikoli ne neha biti skromen. Z nami deli svoje občutke, priznava razočaranja, pa vendar ohranja vero, da bo bolje, da ni vse končano. Daje nam občutek človečnosti in hkrati nadzemeljske veličine. S svojo skromnostjo in odkritostjo čara in očara,” so še dodali.

“Izjemno sem ponosen”

Ob odlikovanju je nekaj besed zahvale spregovoril tudi glavni akter dogodka Primož Roglič. Veseli ga, da je lahko navdih drugim, hkrati pa poudarja, da je lahko navdih prav vsak izmed nas.

Čutim veselje, srečo, ponos. V bistvu v trenutkih, v katerih živimo zdaj, tudi jaz, ki se mi toliko stvari zgodi, včasih izgubim osredotočenost in se sprašujem, zakaj pride do tega. Potem pa se s takšnim vpisom sprašujem, ali sem to res jaz. Neverjetno, sem izjemno ponosen. Kot sem že dejal na odru, red je red, zlati red je pa še veliko več. Če sem ga prejel za navdih … Vsak od nas je neki navdih, in to nas eden drugega rine naprej,” je povedal Kisovčan.

Po odlikovanju na operacijo

Kmalu po uradnih obveznostih v predsedniški palači je Roglič slekel slavnostno obleko in se odpravil v bolnišnico. V zgodnjem popoldanskem času je namreč prestal operacijo rame, ki mu je v zadnjem času delala težave.

Gre za ramo, ki si jo je nazadnje izpahnil ob padcu na Dirki po Franciji. Tedaj si jo je sam namestil nazaj, a spoznal je, da tako ne gre več naprej. Operacija bo poskrbela, da bo rama postala bolj stabilna in bodo izpahi manj mogoči.

Prejšnji članekSkromnejša sezona Primoža Rogliča, ki sta jo zaznamovala padca
Naslednji članekPrimož Roglič po uspešni operaciji poslal sporočilo navijačem