Pri Fernandu Gavirii potrdili koronavirus

Ekipa UAE Emirates je oznanila, da se je kolumbijski šprinter Fernando Gaviria okužil z koronavirusom in preživlja čas v bolnišnici. Ekipni kolega Tadeja Pogačarja in Jana Polanca je virus staknil na dirki UAE Tour, ki se je 27. februarja predčasno zaključil.

Le nekaj dni po potrditvi, da je Dmitry Strakhov (Gazprom) prvi kolesar v karavani z koronavirusom, je seznam dopolnil še Fernando Gaviria. Kolumbijec že dva tedna leži v abudabiški bolnici, kjer v izolaciji preboleva bolezen.

Prisotnost koronavirusa je bila potrjena že med samim UAE Tourom, zaradi katerega je bil le-ta tudi predčasno prekinjen. Vse udeležene ekipe so bile nato nekaj dni v karanteni, večina jih je bila po treh dneh in ustreznih testiranjih izpuščena, ekipe Cofidisa, Gropame-FDJ in Gazproma pa so bile zadržane. Presenetljivo je zeleno luč za odhod prejela tudi ekipa UAE Emirates, ki pa je prostovoljno podaljšala čas v karanteni. Kot se je pokazalo sedaj, so se odločili za pravo potezo.

Med udeleženci dirke je bil tudi Tadej Pogačar, ki je slavil na zadnji še izpeljani etapi dirke. Slovenec je štirinajst dni po koncu pete etape še vedno zaprt v hotelski sobi v Abu Dabiju, s katere se je pred dnevi, z zapisom na svoji spletni strani, tudi oglasil.

»Danes, 9. marca mineva 11. dan odkar sem zaprt v ‘moji’ hotelski sobi. Ni povsem moja, saj si jo delim z ekipnim kolegom Erikom Bystormom. Kdo bi si mislil, da bodo stvari postale tako zapletene? Nihče.« je svoje misli strnil naš mladi as in nadaljeval: »Nastanjeni smo v prvem nadstropju hotela ‘Yas Marina’, ki je nasrečo na visokem nivoju, tako da so sobe dokaj prostorne. Okna omogočajo lep razgled na pristanišče, pod balkonom pa vidimo progo Formule 1.«

Ekipa UAE Emirates je svoje bivanje v karanteni prostovoljno podaljšala. Kot se je izkazalo, so se odločili povsem pravilno.

»Seveda imamo v sobi televizijo, internet, Playstation in Netflix, tako da si vsaj tako krajšamo čas. Veliko se pogovarjam s punco Urško in svojo družino ter odštevam dneve do odhoda. Upam, da bodo stvari potekale kot načrtovano in bom lahko konec tedna odšel domov

Zaenkrat še ni jasno, ali je stanje Fernanda Gavirie, ki ima sicer blage simptome virusa, spremenilo načrte ostalim članom ekipe. Kolumbijec še nekaj časa ne bo izpuščen iz bolnišnice, najverjetneje pa bodo njegovi sotekmovalci, ki so bili negativni na testiranju za virus, Združene arabske emirate lahko zapustili prej.

Prejšnji članekNizzolu zaključni sprint, Schachmann ostaja vodilni
Naslednji članekTratnik na ciljni črti ostal brez zmage