Prevlada Anne van der Breggen: Na 11-kilometrskem kronometru izločila 12 kolesark

Anna van der Breggen se na Giru Donne pelje drugi zaporedni zmagi naproti. V skupnem seštevku ima skoraj tri minute prednost pred najbližjo zasledovalko, na štirih etapah pa je osvojila kar dve zmagi. Impresivna je predvsem slednja, ki jo je dosegla na posamičnem kronometru.

Nizozemka Anna van der Breggen (SD Worx) je v zadnjih dveh sezonahz naskokom najboljša kolesarka v karavani. Lani je osvojila osem zmag, med drugim je postala svetovna prvakinja tako na cestni preizkušnji kot v vožnji na čas, še sedmič zapored pa je osvojila tudi Valonsko puščico.

Pred letošnjo sezono je napovedala, da se bo po koncu leta poslovila od profesionalnega kolesarstva. A kolesa v kot ne bo postavila zaradi nezmožnosti doseganja odmevnih rezultatov, saj je lansko formo prenesla tudi v letošnje leto, kjer je zopet nepremagljiva.

Kako močna je, dokazuje tudi na Giru Donne, ki te dni poteka v Italiji. Kolesarke so včeraj odpeljale četrto etapo, pomerile so se v vožnji na čas, in še drugič se je pod zmago podpisala 31- letnica.

Van der Breggenova je z 11,2 kilometra dolgo traso, ki se je v drugi polovici močno vzpenjala opravila dobro, kaj dobro, odlično. Najbližji zasledovalki, klubski tekmici Demi Vollering je nasula minuto zaostanka, kako dobro je nastopila pa priča tudi dejstvo, da je njen zmagovalni čas v težave spravil kar nekaj kolesark.

Anna van der Breggen je bila v razredu zase. (vir: twitter)

Van der Breggenova je s traso opravila v 24 minutah in 57 sekundah, ob 30-odstotni časovni zapori pa so tekmice lahko zaostale največ 7 minut in 30 sekund. Zdi se, da je to ogromen zaostanek za tako kratek kronometer, a kar 12 kolesark je za progo potrebovalo več časa, kot je dovoljevala časovna zapora.

Danique Braam (Lotto Soudal) je za las ujela časovno zaporo, končala je 7 minut in 30 sekund za zmagovalko in še ostala na dirki, medtem ko je dvanajsterica morala spakirati kovčke in se posloviti z največje ženske preizkušnje. Največji zaostanek si je privozila 26-letna Michela Balducci (Top Girls Fassa Bortolo), ki je za progo potrebovala kar 10 minut in 47 sekund več od Anne van der Breggen.

Razkorak med najboljšimi in tistimi pri repu razpredelnice je ogromen, a Anna van der Breggen je še en korak pred vsemi tekmicami. Veliko kolesark ima zato težave, saj se enostavno ne morejo kosati niti s časovnimi zaporami, ki jih s svojo dominantnostjo postavlja Nizozemka.

Prejšnji članekKdo je iz nagradnega sklada do sedaj prejel največ denarja?
Naslednji članekMerijn Zeeman: Pričakujem, da bo Roglič nastopil na Vuelti